Teraz jest sobota, 22 września 2018, 01:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Premiere Pro 2017 CC zjada cały ram 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Premiere Pro 2017 CC zjada cały ram
Witam, czy ktos znalazł jakies sensowne rozwiązanie tego problemu? Bo widze, ze na forach zagranicznych dużo osób ma z tym problem ale nie ma rozwiązań. Support nawet nie widzi rozwiązania.
Powrócić może do wersji 2015 lub 2013? Orientuje się ktoś z was która jest najbardziej stabilna?

Miałem 16 gb ramu. Kolorowałem pierwszy raz używając lumetri scope. Uznałem, ze ten sposób korekcji jest mocno ramochłonny (bo projekt długo sie mulił i załączał a praca przy nim stała się niemożliwa)
Kupiłem 32 gb ram i nadal zjada cały ram.

Co już próbowałem:
1. Ustawiłem ram z performance na memory - nie nie dało
2. Zamknąłem panele lumetri i scopes - nie nie dało
3. Wyłączyłem akcelerację h264 - nic nie dało
4. Wyłączyłem wszystkie nałozone efekty klawiszem fx - nie to nie dało
5. Usunałem wewnętrzne przeliczenie z myślą, ze może to zabiera ram - nic to nie dało

Ciągle mam zużycie 31 gb ramu..


wtorek, 13 marca 2018, 12:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1365
Post Re: Premiere Pro 2017 CC zjada cały ram
Nie da sie ustawic maxymalnej ilosci uzywanego ramu?


wtorek, 13 marca 2018, 20:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 12 listopada 2015, 13:21
Posty: 31
Post Re: Premiere Pro 2017 CC zjada cały ram
Po pierwsze, bardzo dobrze ze program zjada cały ram, bo od tego on jest, a po drugie, w PP możesz ustawić sobie max GB ramu dla aplikacji (w właściwie ile ma nie zjadać):

https://www.digitalrebellion.com/blog/p ... _explained


środa, 14 marca 2018, 08:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Premiere Pro 2017 CC zjada cały ram
No ale nie o to chodzi. Było 16 zjadał 16, jest 32 zjada 32. Nie da się pracować wszystko muli sie na maksa. Projekty w których kolorowałem normalnie bez użycia panelu LUT premierka zjada 6 gb i chodzą płynnie.
Po użyciu panelu lut plus korekcja nie mogę nic kliknąć wszystko się muli i zacina, a co jakiś czas mam komunikat, że nie ma ramu i należy zamknąć program. Materiał wczytuje się kilka minut, gdzie normalnie trwało to powiedzmy 30 sekund


środa, 14 marca 2018, 12:21
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 12 listopada 2015, 13:21
Posty: 31
Post Re: Premiere Pro 2017 CC zjada cały ram
Zle to pojmujesz. Aplikacja zjada tyle ramu bo tyle potrzebuje (wykluczam wycieki pamięci). W takim razie to coś do LUT ma problem z optymalizacja.


czwartek, 15 marca 2018, 08:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL