Teraz jest poniedziałek, 20 sierpnia 2018, 07:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Brak podglądu źródła 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 30 lipca 2018, 14:13
Posty: 5
Post Brak podglądu źródła
Witam Szanownych Speców od Pinnacle ;-)

Napisze krótko, bo długich tekstów nikt nie czyta ;-)

Kupiłem P20 i za chiny ludowe nie wiem co mam zrobić żeby w odtwarzaczu po prawej odtwarzać klipy z biblioteki jako źródło.

Z osi czasu odtwarzają się bez problemu. Ze źródła ni chu chu :-(

Jestem amatorem dlatego Pinnacle otwieram okazjonalnie. Z tego co pamiętam to po zainstalowaniu pinnacle, źródła się odtwarzały. Może się mylę ?

Z góry dzięki za podpowiedź.
Pozdrawiam
Wojtek


poniedziałek, 30 lipca 2018, 14:25
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1438
Post Re: Brak podglądu źródła
Proszę wklej zdjęcie jak to wygląda .

A z nudów przeczytaj ten wątek, może wyłączyłeś sobie podgląd ? .
viewtopic.php?f=36&t=42936

Jak bym miał taki problem to jako pierwsze to przeinstalował bym Pinnacle i zainstalował bym poprawki :
Patch Pinnacle Studio 20.1.0
http://cdn.pinnaclesys.com/SupportFiles ... 20.1.0.exe
Pinnacle Studio 20.5.0.297
http://cdn.pinnaclesys.com/SupportFiles ... 20.5.0.exe
Patch Pinnacle Studio 20.6.0.322
http://cdn.pinnaclesys.com/SupportFiles ... 20.6.0.exe

_________________
Obrazek


wtorek, 31 lipca 2018, 20:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 30 lipca 2018, 14:13
Posty: 5
Post Re: Brak podglądu źródła
jurekwejh napisał(a):
Proszę wklej zdjęcie jak to wygląda ....


Dzięki, że odpowiedziałeś.
1. U mnie nie ma Literek W A
2. Poprawki nie działają. Pobierałem od pierwszej i cały czas to samo :roll:
Wcześniej kombinowałem wg różnych porad na tym i innych forach. DX mam zgodnie z tym co doradzali inni (być może i Ty) Nie wiem co dalej. Chyba przeinstaluję gada :roll: :roll: :roll:


Załączniki:
poprawka_2.jpg
poprawka_2.jpg [ 405.99 | Przeglądane 14 razy ]
poprawka_1.jpg
poprawka_1.jpg [ 119 | Przeglądane 7 razy ]
środa, 1 sierpnia 2018, 01:27
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1438
Post Re: Brak podglądu źródła
1 - Napisz dokładnie jakie masz kupione Pinnacle ? łącznie z cyferkami po przecinku .
2 - Czy masz jakieś problemy z plikami MP4 ? ( na Twoim zdjęciu są na czarno ) .

Zrób :
Wyłącz podgląd drugiego monitora ( 1 )
zaznacz "Źródło" ( 2 )
pojawią się :
funkcje szybkiego cięcia ( 3 )

Zrób zdjęcie i wklej ( chcę zobaczyć czy jest wszystko na swoim miejscu jak u mnie ( zdjęcie ) .


Załączniki:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 338.65 | Przeglądane 14 razy ]

_________________
Obrazek
środa, 1 sierpnia 2018, 20:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 30 lipca 2018, 14:13
Posty: 5
Post Re: Brak podglądu źródła
Mój Pinnacle to: 20.6.0.322 (64-bit)

Podgląd źródła działa tylko przy przejściach. Inne pliki (bez względu na format) nie wyświetlają się w podglądzie. Zdjęcia również nie wyświetlają sie w podglądzie źródła.
Z tego co widzę na Twoim zdjęciu, to u mnie sporo brakuje. Literkę W (Strumieniowanie video jest aktywne) cokolwiek to znaczy widzę tylko przy podglądzie przejścia.

Zrzuty moich ekranów:

Dzięki za zainteresowanie się moim problemem


Załączniki:
1.jpg
1.jpg [ 374.41 | Przeglądane 9 razy ]
2.jpg
2.jpg [ 315.89 | Przeglądane 9 razy ]
piątek, 3 sierpnia 2018, 22:27
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1438
Post Re: Brak podglądu źródła
1 - Odinstaluj Pinnacle
2 - usuń folder "Pinnacle"
C:\Program Files\Pinnacle
3 - usuń foldery
a - Pinnacle_Studio_20
b - Pinnacle > ( może być tak , że tego folderu nie będzie u Ciebie )
C:\Users\Twoja nazwa komputera\AppData\Local
Twoja nazwa komputera > jak nazwałeś ten komputer ? .

Zrestartuj komputer
Zainstaluj Pinnacle
Jeśli po ponownym zainstalowaniu Pinnacle problem dalej będzie występować zgłoś się :
https://www.corel.com/pl/support/
lub
https://forum.pinnacle-studio.pl/index.php

Twój problem musi być rozwiązany ( nie wiadomo co jeszcze nie działa prawidłowo ) .

p.s. nie wiem jak jest zbudowany instalator Twojego Pinnacle 20.6.0.322
Powinno być wpierw instalacja
Pinnacle Studio Ultimate 20.1.0
Tą wersję bym na Twoim miejscu sprawdził > powinno być wszystko dobrze .
Instalacja poprawki 20.6.0.322 jest uwarunkowania instalacją poprzednich poprawek ( opisane to jest na stronie gdzie pobierasz poprawki ) i może przez ten problem masz kłopoty .

_________________
Obrazek


sobota, 4 sierpnia 2018, 09:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 30 lipca 2018, 14:13
Posty: 5
Post Re: Brak podglądu źródła
jurekwejh napisał(a):
1 - Odinstaluj Pinnacle ...


Założyłem konto na forum-pinnacle-studio.pl i cierpliwie czekam aż mnie łaskawie zatwierdzą.

Cały czas szukam, czytam i coraz bardziej jestem przerażony problemami z P20. Jednak nie poddaje się.

Mam takie lamerskie dylematy.

Ja kupiłem uaktualnienie z 12 do 20.
Cały czas na kompie mam 12 i ona działa bez zarzutu.
Po wykupieniu uaktualnienia i instalacji na monitorze pojawiła się ikonka P20.
Poprzednia P12 pozostała i wszystko działa.
Czy teraz jak odinstaluje 20 to muszę też odinstalować P12 ?
Czy mogę odinstalować P12 i będzie działać P20 ?
Jak będę instalował P20 to mam zacząć od P12 i dopiero P20 ?

P12 mam oryginał wersję pudełkową.
P20 ściągnąłem z linku jaki mi przesłali po opłaceniu.

Lamerskie pytania, ale jak czegoś nie wiem to wolę zapytać.

Dzięki za podpowiedź.

PS. A może fakt że cały czas mam na tym samym kompie Pinnacle 12 jest jakiś konflikt z Pinnacle 20 ?


niedziela, 5 sierpnia 2018, 21:42
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1438
Post Re: Brak podglądu źródła
Jestem na urlopie i ciężko mi będzie Tobie coś radzić .
Pinnacle 12 nie ma żadnego wpływu na Pinnacle 20 i na odwrót .

A w odpowiedzi co do Twojego ściągniętego Pinnacle > takich rzeczy się nie robi . Kupił byś pudełkową wersję ze zniżką na Pinnacle12 i nie miał byś tych i wielu innych problemów .
Ktoś Tobie radził , że pirackie by lepiej chodziło i podejrzewam , że ma rację .
Jako pierwsze sprawdź czy jesteś w stawie zainstalować Pinnacle w wersji 20.1 i sprawdzić jak chodzi .

_________________
Obrazek


poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 20:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL