Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 02:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
testujesz mb looks czy premierea ? biezesz zew. plugin , który jest jednym z najgorzej zoptymalizowanych dodatkow do premierea i masz pretensje do samego premierea ?

zobacz w panelu mb looksa jakie sa efekty nalozone i to samo zrob uzywajac natywnych efektow premierea , nie dość ze będzie się płynniej odtwarzac to w liczeniu będzie kilka razy szybciej a przy liczeniu gpu load będzie na poziomie 80-99%


sobota, 3 stycznia 2015, 17:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
Potwierdzam co napisał Degenerado w 100%

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


sobota, 3 stycznia 2015, 17:43
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 13:18
Posty: 101
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
Do Premiera nie mam pretensji, w końcu nie wszystko wina Tuska :-) Napisałem "No właśnie proszę spojrzeć na zrzut podczas odtwarzania materiału na timeline z nałożonym MBLooks, czy bez". Wiem, że MBlooks spowalnia pracę. Chodzi o to, że nawet po wyłączeniu wtyczki za wiele w użyciu karty się nie zmienia. Fakt jest trochę więcej, ale czy to usprawiedliwia wymianę? No dobrze poniżej zrzut z nałożonymi natywnymi efektami. Wykorzystanie jak widać na poziomie 20%. Pewnie, gdybym dodał jeszcze kilka, to byłoby więcej. Lecz na co dzień, aż tylu ich nie stosuję, a no i często korzystam z produktów Red Giant, kilka ścieżek video i audio. W liczeniu oczywiście jest więcej.

Może powinienem zadać pytanie o treści..."Czy wymieniając kartę GTX570 na 970, praca w Premiere wraz z produktami Red Giant, np. MBLooks będzie bardziej komfortowa? :-)

Dlaczego tak? Ano dlatego, że wszelkiego rodzaju pluginy (Pr, Ae, Ps) są bardzo często używane w naszej pracy.


Załączniki:
zrzut PrCC_2.PNG
zrzut PrCC_2.PNG [ 1.76 | Przeglądane 281 razy ]

_________________
2 x Sony A7III, A7sII, Canon C100, Canon 5d III, Adobe Creative Cloud CC 2019, Win10 64 bit, MSI Z77, Intel i7 3770K, OC 4 Ghz, 32 GB RAM, GeForce 780,2xEIZO. http://robimyfilm.pl
sobota, 3 stycznia 2015, 18:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 28 stycznia 2015, 23:00
Posty: 1
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
Witam, chcialbym sie podlaczyc do tematu. Na poczatku chcialem powiedziec, ze moje wymagania jesli chodzi o edycje wideo nie sa tak zaawansowane jak niektorych uzytkownikow na forum. Bardziej nagrywam pamiatki w full hd i interesuja mnie standardowe efekty w premiere pro (dwa rozne obrazy obok siebie) i after effects(przesuwanie owych obrazow). Teraz moje pytanie czy do tych moich wymagan wystarczy i5 albo i3 z karta od intela hd 4600? Boje sie, ze karta graficzna moze byc zbyt malo wydajna. W koncu to jest karta zintegrowana. W sumie mam dwa zestawy do wyboru. Ktory byscie mi doradzili?

1. i5-4460 4x3,20GHz / Intel HD 4600
2. i3-4150 2x3,50GHz / ntel HD 4400

Z gory wielkie dzieki!!!!


środa, 28 stycznia 2015, 23:18
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 20 stycznia 2012, 13:11
Posty: 97
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
"Może powinienem zadać pytanie o treści..."Czy wymieniając kartę GTX570 na 970, praca w Premiere wraz z produktami Red Giant, np. MBLooks będzie bardziej komfortowa? :-)"

Na twoim miejscu to zaczął bym od formatu dysku i wgraniu tylko premiera. Następnie testy. Jak patrzę na twój pulpit to dość sporo masz zainstalowanych programów i one też mogą mieć wpływ na wydajność.


sobota, 7 marca 2015, 12:27
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 czerwca 2016, 12:43
Posty: 1
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
Co byście polecili wymienić/dokupić, żeby Premiere Pro płynnie chodził przy plikach 4k. (Premiere pro cs6, CC)

Aktualnie mam:

Inter Core i7 2600 3,40 GHz,
pamięć RAM - 16gb
Karta graficzna - Nvidia GTX 660, 4GB
dysk SSD 128GB na którym jest zainstalowany pakiet adobe, pozostałe dyski zwykłe.

Ogólnie program mi chodzi jakoś, ale jak się doda już efekty, filtry to pogląd chodzi tragicznie, film 4k 3,5 minuty renderował się 1,5h (nie wiem, może przesadziłem trochę z ustawieniami? target bitrate- 80 maximum bitrate- 100 ? )

Co byście polecili, tak optymalnie, żeby dobrze mi się pracowało bez tych skoków na poglądzie, renderowanie na razie stawiam na drugim miejscu.

Drugi dysk ssd 256GB na którym będą się zapisywały pliki i dokupienie pamięci RAM wystarczy ?


niedziela, 26 czerwca 2016, 12:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2010, 16:23
Posty: 28
Post Re: Adobe premiere, after...rokomendowane podzespoły PC
Ze względu na kilka rzeczy: znużenie Vegasem, zakupem GH5 i upływem czasu powoli dojrzewam do zmiany większości komponentów. Obecnie posiadam i7 4770K (stock), 4x4GB DDR3, GTX 580 1,5GB VRAM, 3x120GB SSD, 1TB SSD, kilka talerzy.

O ile ta konfiguracja działała dobrze w Vegasie (i przy odpowiednich starych sterownikach do grafiki miałem korzyść z CUDA przy renderowaniu MP4 (MainConcept) to ostatnia aktualizacja Adobe Premiere wysłała kartę GTX 580 na emeryturę (brak wsparcia CUDA i za mało RAMU).

Jak że zdecydowałem się na amatorską edycje w APPro zamiast w Vegasie to muszę przyśpieszyć sprzęt. Zwłaszcza, że nowy materiał nagrywam z 4k 60fps 100Mbit (Gh5) oraz ciut lżejszy stuff z Mavic Air.

Reanimacja starego kompa poprzez dodanie RAMU, kręcenie CPUi kupno choćby GTX 1060 z 6GB VRAM to chyba ślepy zaułek (???)

Dlatego chce w najbliższym miesiącu kupić : Ryzen 2700x , mobo x470, 2x16 GB DDR4 3200 (z możliwością dodania 2x16 za jakiś czas), GTX 1060 6GB oraz na początek jeden dysk 500GB EVO 970 na M.2 (kiedyś drugi i zrobię RAID0 na projekty).

Stare dyski zostawię i wykorzystam je następująco:

1TB SSD Win10 / apps
500GB M.2 projekty (kiedyś RAID0)
2x120 SSD RAID0 (jakies stare Adata 550) na cache/tempy itp
120 GB SSD export
talerzy na backup.

Raczej na 100% jestem przekonany do Ryzen 2700x. Obserwowałem podobny wydajnościowo I7 7820X ale to już wtórny rynek i jakoś nie chce używanych kompów. Na i9 za 4k dla amatorskich prac to nie będę się szarpał.

Czy można prosić o komentarz?


poniedziałek, 19 listopada 2018, 12:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL