Teraz jest czwartek, 2 lipca 2020, 18:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Proxy czy transcode? Co z VFR? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 6 sierpnia 2010, 16:23
Posty: 96
Lokalizacja: Warszawa
Post Proxy czy transcode? Co z VFR?
Witam.
Już wiem, że nie ma konfiguracji której nie można zajechać, dlatego dla wygody idę w stronę proxy lub transcode. Jeśli miejsce na dysku nie jest problemem to czy sensowniej jest robić transcode czy proxy?
Drugie pytanie jaka jest kolejność czynności (dla transcode i proxy) jest jednocześnie mamy pliki o roznych fps?

_________________
GH5 12-60mm Leica f2.8-4, 25mm Leica f1.4, Olympus 45mm f1.7, DJI Mavic Air, Gopro5 + Karma Grip
i9 9900k, 64GB 3200, RTX 2080 Super, Ryzen 2700X, 64GB 2666, GTX1060, LG 34" / Adobe Premiere CC


wtorek, 19 maja 2020, 13:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 1294
Post Re: Proxy czy transcode? Co z VFR?
Optymalnie to zawsze jest nagrywać w tym samym klatkażu.
Współczesne Premiery radzą sobie z mieszanym materiałem wprost na osi czasu.
Poczytaj sobie w instrukcji.
Transcode czy proxy - to w sumie jak Ci wygodniej i ile masz wiedzy o kodekach.
Przy pracy z proxy masz podmienione pliki tylko do podglądu, końcowy render eksportu zawsze korzysta z plików oryginalnych.
Transkodując wcześniej też tak można, ale trzeba "przepiąć" pliki ręcznie i muszą mieć te same nazwy.


środa, 20 maja 2020, 23:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL