Teraz jest czwartek, 17 czerwca 2021, 01:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Eksport Projektu tylko!! w DivX i Windows Media 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 21 kwietnia 2021, 15:32
Posty: 21
Post Eksport Projektu tylko!! w DivX i Windows Media
Gdy załadowany film do Pinnacle , wrzucony do osi czasu odtwarzany jest poprawnie jak trzeba, czyli w tym wypadku dźwięk idzie równo z obrazem, gdy próbuję robić eksport nagrywa mi bodajże tylko jako zwykły DviX, nawet nie ten HD. Sprawdziłem już sporo opcji.. przede wszystkim MPG 4 i MPG 2 w HD i po Eksporcie powstaje plik audio, nie ma video obrazu .. Kiedyś pracowałem na Windows 7, było wszystko ok .. teraz mam Windows 8.1 , może przez system operacyjny? Nie chcę mieć 10 z innych powodów .. Chodzi mi o inny program muzyczny , który na Win 10 nie chodzi dobrze .. Jeszcze sprawdziłem przed chwilką to nagrywa w formacie Windows Media . Wszystkie formaty z lepszą jakością Eksportuje inaczej mówiąc przerabia TYLKO w plik audio, nie ma obrazu . W zdjęciu przykład .. Pinnacle 17, wersja 17.5.0.327


Załączniki:
Zrzut ekranu (16).png
Zrzut ekranu (16).png [ 1.03 | Przeglądane 15 razy ]
Komentarz: właściwości pliku mpeg 2
Zrzut ekranu (15).png
Zrzut ekranu (15).png [ 1.04 | Przeglądane 13 razy ]
Komentarz: w środku DivX od razu widać , że to film .. po bokach Eksport MPEG 2 , odtwarzajac ten plik usłyszymy dźwięk,ale bez obrazu..
Zrzut ekranu (14).png
Zrzut ekranu (14).png [ 1.11 | Przeglądane 16 razy ]
czwartek, 22 kwietnia 2021, 20:52
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1554
Post Re: Eksport Projektu tylko!! w DivX i Windows Media
A tak z ciekawości czy próbowałeś odtworzyć te pliki za pomocą innego "player".

p.s. Będę pisać tylko w jednym wątku i wpierw rozwiążmy Twój jeden problem choć odpowiedź na ten problem już przeczytałeś .
Prosiłem abyś przeczytał co to jest "i" oraz co to jest "p" a także co to jest Pal i NTSc . Z Twoich zdjęć wynika , że tego nie zrobiłeś .

_________________
znajdziesz mnie na Facebook
https://www.facebook.com/groups/233756238192516


czwartek, 22 kwietnia 2021, 21:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 21 kwietnia 2021, 15:32
Posty: 21
Post Re: Eksport Projektu tylko!! w DivX i Windows Media
właśnie przeczytałem - praca domowa :) Eksport do MPEG - 2 oraz DivX HD działa w innym odtwarzaczu . Natomiast Eksport dobrej jakości do MPEG - 4 , robi błąd w sensie - przed eksportem w ustawieniach jest 29,97 kl/s , ( zdjecie ) jednak po eksporcie jest 9 kl/s ( zdjęcie - właściwosci pliku )


Załączniki:
Komentarz: po Eksporcie
Zrzut ekranu (20).png
Zrzut ekranu (20).png [ 993.02 | Przeglądane 16 razy ]
Komentarz: po Eksporcie
Zrzut ekranu (19).png
Zrzut ekranu (19).png [ 996.1 | Przeglądane 16 razy ]
Komentarz: przed Eksportem
Zrzut ekranu (18).png
Zrzut ekranu (18).png [ 265.83 | Przeglądane 14 razy ]
czwartek, 22 kwietnia 2021, 23:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 21 kwietnia 2021, 15:32
Posty: 21
Post Re: Eksport Projektu tylko!! w DivX i Windows Media
bym prosił o zerknięcie w tej kwestii w link i już zamknę sprawę .. dziękuję
https://we.tl/t-K0N1bkru8O


piątek, 23 kwietnia 2021, 13:43
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1554
Post Re: Eksport Projektu tylko!! w DivX i Windows Media
Pierwszy raz widzę coś takiego . Pierwsze co ciśnie mi się na usta to > ale masz nagrzebane w kodekach . Specjalnie dla Ciebie zainstalowałem Pinnacle16 i nie mam takich problemów . Moje pytanie czy wiesz coś lub skąd masz braki podstawowych kodeków ? , a te co są to jakieś uszkodzone ? .

Zwracam się z prośbą o pomoc w rozwiązaniu tego problemu to nie jest wina Pinnacle .

_________________
znajdziesz mnie na Facebook
https://www.facebook.com/groups/233756238192516


piątek, 23 kwietnia 2021, 15:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 21 kwietnia 2021, 15:32
Posty: 21
Post Re: Eksport Projektu tylko!! w DivX i Windows Media
czy taki codec może być ?
https://download.komputerswiat.pl/muzyk ... -pack-full
pytam ponieważ nie jestem w tym dobry ..


piątek, 23 kwietnia 2021, 18:45
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1554
Post Re: Eksport Projektu tylko!! w DivX i Windows Media
Tak "K-Lite Codec Pack Full" bym zalecił i jako jedyną paczkę oraz używanie jego playera. Dodatkowo bym pobrał/zainstalował rozszerzenia wideo Mpeg4 , mpeg2 ,Użył bym specjalnego programu do sprawdzenia i wyczyszczenia Pinnacle z jakichkolwiek błędów . Ponownie zainstalował bym DirectX 9.0c oraz net_framework na których pracuje Pinnacle itd. W Twoim przypadku nie mam pojęcia z czym walczę co nagrzebałeś ? . Czasami instalacja głupiej gierki narobi wiele problemów w działaniu innych programów takich jak Pinnacle . Dlatego pisałem abyś zrobił rachunek sumienia . A wszystko zacząłbym od sprawdzenia w " menedżer zadań " czy nic nie żre Tobie siły procesora , dysku .
Rozwiązanie Twojego problemu na zdalnym połączeniu to nie problem , a walczyć z niewiadomą to już inna bajka dlatego nie chcę się pchać dalej w pomoc Tobie tym bardziej , że mam problemy techniczne z logowaniem się oraz pisaniem tu na forum .
Poczekaj chwilę może któryś inny użytkownik przejmie pomoc Tobie , może ktoś już miał taki problem .

p.s. Zawsze jest możliwość pobrać i zainstalować darmowy program do montażu wideo są one porównywalne do Twojej wersji Pinnacle .

-------------------------------------------------------------------------------
Na pewno masz zainstalowane wersję 17.5.0.327 , a nie 17.6
Z tego co pamiętam to na 17,6 i Windows 8 coś takiego występowało jak u Ciebie . Znowu poprawka 17.5 naprawiała problem świeżej kopi i ograniczenia eksportu w mpeg4 do 9 minut może jednak warto przeinstalować dla testu Pinnacle do pierwotnej wersji ?.

_________________
znajdziesz mnie na Facebook
https://www.facebook.com/groups/233756238192516


piątek, 23 kwietnia 2021, 20:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 21 kwietnia 2021, 15:32
Posty: 21
Post Re: Eksport Projektu tylko!! w DivX i Windows Media
no i uuufff ... w końcu Eksportuje w każdym dla mnie ważnym pliku .. MPEG-4 też ! Opiszę co i jak to się stało, wskazówka dla innych .. Posiadam Pinnacle wersje 17 PLUS zakupioną w 2015 r Na początku od razu po zakupie robiłem filmy . Później zaprzestałem na kilka lat . Teraz znowu się do tego zabrałem. Zainstalowałem Pinnacle i od razu zacząłem czytać na stronach że są jakieś ulepszenia dla tej wersji . No i sobie ulepszyłem (nic nie próbując na właśnie zainstalowanej wersji z pudełka) wgrywając wersję 17.5.0.327 i KLOPS! Dlatego jestem z powstałym z tego powodu problemem tutaj. Pisałem też do Support pinnacle. Pan zadzwonił dzisiaj z rana, porozmawialiśmy.. Przesłał mi link ,żeby zaktualizować do wersji 17.6 .. .. .. zrobiłem to i dalej to samo . Dopiero po mądrej rozmowie z moderatorem jurekwejh tutaj , bo naprawdę wiele dobrych rzeczy oraz wskazówek podał za co jestem wdzięczny .. wyczyściłem komp z Pinnacle i wgrałem na nowo moją pierwotną wersję i ŚMIGA !!! Aż miło to napisać :) 3 doby mi to zajęło .. nie mogłem nic robić, bo problem ten nie dawał mi spać .. Specjalnie kupiłem komp o lepszych parametrach , 4 - ro rdzeniowy itd. przystosowany typowo do gier. Ale, ale ja nie używam ani jednej, nawet najprostszej gierki na kompie. Moje gierki to muzyka . Laptop wiec jest czysty jak półki w sklepach w PRL lata 1980 :) Jeszcze raz dzięki wielkie i pozdrawiam. P.S. Z tego zajścia mam następujące wnioski - dla mnie. Nie kupiłbym nowej wersji , wydając kasę , bo nie wiadomo co by mnie czekała za niespodzianka z tzw. ulepszeniami. Oczywiście to jest moja decyzja.


piątek, 23 kwietnia 2021, 23:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL