Teraz jest sobota, 4 kwietnia 2020, 00:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 Matrox RT.X100 - jaki komputer? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
Co to znaczy "wszyscy wiemy" ? Ty wiesz, hehehe...
A widziałeś kiedyś ProCodera 2,0 w akcji ? A może nabyłeś go u legalnego dystrybutora ? A czy wiesz, że w ProCoderze jest do skonfigurowania aż 120 różnych parametrów ? Skąd to mógłbyś wiedzieć przecież jak zwykle tylko piszesz slogany. Czy pomogłeś kiedyś komuś na tym forum ? , rozwiązałes jakiś problem ? Łatwo każdy może sprawdzić przeglądając posty... Dla niedouczonych polecam instrukcję obsługi ProCodera v.2,0 (config manual).
Pozdrówka.


piątek, 27 lutego 2004, 08:34
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 02:31
Posty: 137
Post 
Witam.

Bogdan, szkoda czasu i nerwów na ignoranta, który nie wie co dzieje się w świecie montażu wideo, i nie tylko. Na dodatek totalny leniwiec, któremu nie chce się sprawdzić podstawowych rzeczy, tylko wypisuje pierdoły.
Nie widziałem w akcji ProCodera 2, ale wystarczy nowy Mainconcept enkoder, który na PIV 2,8GHz koduje 40 kl/s.

Pozdrawiam
Jacek.

P.S. Ten facet naprawdę zaczyna mnie wkurzać !!!


piątek, 27 lutego 2004, 11:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witaj,

Akurat Procodera znam dobrze bo robie na nim testy szybkości procków, zwykle na kodowanie do MPEG2.
Dobrze się do tego nadaje bo wykorzystuje w 95% nawet konfiguracje dwuprocesorowe, a poza tym jest zoptymalizowany pod AMD.

Odnośnie szybkości kodowania to zapraszam na strone canopusa

http://www.canopus.us/US/pdf/ProCoderBe ... alysis.pdf

Nie widać żeby to było 46 klatek na sekunde nawet na komputerach dwuprocesorowych !


pozdrawiam


piątek, 27 lutego 2004, 11:39
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
To powyżej to mój post, zapomniałem się podpisać ! :D


piątek, 27 lutego 2004, 11:52
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
ten "teścik" jest cokolwiek stary. I dotyczy wersji 1,0 !!! (w ciągu 1,5 roku technologia zrobiła jakby kroczek do przodu....)
Jacku, MainConcept jest też naprawdę szybki, a przeciez jest jeszcze szybszy - Cinema Craft Encoder... /tylko troszkę zbyt drogi.../
http://www.cinemacraft.com/eng/product.html
Jak wiemy, wszystko tkwi w szczegółach. A ustawień jest naprawdę wiele i potrzebne jest doświadczenie i trochę "zamarnowanego" czasu na eksperymenty. Co do osoby Piotrka Stępienia i jego wiedzy to każdy może się o niej przekonać czytając posty na tym i innych forach...
Pozdrówka.


piątek, 27 lutego 2004, 12:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Tak a producent czyli Canopus sam sobie szkodzi zamieszczając na swojej oficjalnej stronie takie dane - trzeba być naiwnym żeby w to uwierzyć. Spójrz na konfiguracje testową tam jest dwuprocesorowy XENON 2X 2.1 GHz i osiąga co najwyżej 25 klatek przy średniej jakości materiału !
Twój Intel 2.8 GHz musiałby być podkręcony do co najmniej 4GHz żeby można było porównań.A poza tym i tak brakowałoby mu tych 20 klatek :) .
Ustawienia nie mają tutaj nic do rzeczy, no chyba że robiłeś testy na połowie rozdzielczości wtedy może poszłoby szybciej.
Optymalizacja oprogramowania też ma swoje granice.


piątek, 27 lutego 2004, 12:38
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 02:31
Posty: 137
Post 
Witam.

Hmmmmm,
albo nic nie napisze.
Przypomniał mi się "Szpital na peryferiach" i numer z gołebnicą, tylko że tu mamy do czynienia "super gołębiem".


piątek, 27 lutego 2004, 14:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
hmm, On dalej swoje...
Masz Jacku rację, też już więcej nie będę pisał bo do niczego to nie prowadzi. Gość jest niereformowalny. Dalej myśli, że aby zmontować film jest potrzebna karta video (najlepiej Matroxa)....
Pozdrawiam.


piątek, 27 lutego 2004, 15:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Adminie proponuję zamknąć ten temat bo tak czytam i dyskusja zupełnie odbiegła od tematu.


piątek, 27 lutego 2004, 16:11
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 31 stycznia 2004, 16:07
Posty: 110
Post 
kozi napisał(a):
Adminie proponuję zamknąć ten temat bo tak czytam i dyskusja zupełnie odbiegła od tematu.


ooo tylko nie to :-) temat ten i całe to forum pomogło mi bardzo. Jestem właśnie na etapie składania kompa i nie chcę aby temat zamknąć, bo mogę jeszcze potrzebować pomocy od Wszystkich czytających ten post. A to, że troszke od tematu odbiegliśmy... no cóż, czasami tak bywa:-)

Chciałem też podziękować wszystkim tym, którzy odpowaidali na moje pytania. Bardzo mi pomogliście :-) DZIĘKUJE !!!


sobota, 28 lutego 2004, 00:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL