Teraz jest poniedziałek, 22 kwietnia 2019, 20:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 [b]Problem z jakością napisów w Adobe Premiere[/b] 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 00:41
Posty: 3
Lokalizacja: z Gdańska
Post [b]Problem z jakością napisów w Adobe Premiere[/b]
Witajcie Pomocy.....

Siedzę juz od trzech dni nad problemem, z ktorym nie mogę sobie dać rady.
Po utworzeniu pliku graficznego (psd) w photoshopie, zawierającego napisy -
logo, importuję go do Premiere. Po exporcie z timeline (Adobe MPEG ENCODER
ustawienia dvd) otrzymuję plik .mpv w ktorym wszystko jest OK poza jakoscią
napisów stworzonych w photoshopie. Są bardzo złej jakości z poszarpanymi
kantami. I to obojętnie w jakim formacie je eksportuję. Sam film bez napisow
jest super.

Błagam, pomóżcie.

Aga


niedziela, 11 kwietnia 2004, 00:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
a w jaki sposób je kluczujesz? pokombinuj z tym a napewno sie uda.


niedziela, 11 kwietnia 2004, 22:08
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 00:41
Posty: 3
Lokalizacja: z Gdańska
Post HI Mario
Krotka podpowiedź by się przydała, co mam kluczować i jak???????
Pewnie chodzi o klatki, ale nic wiem na ten temat.

Aga :roll:


poniedziałek, 12 kwietnia 2004, 00:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 23 kwietnia 2003, 11:08
Posty: 206
Lokalizacja: Małopolska
Post 
Spróbuj na blue jeśli oczywiście nie ma niebieskiego w napisach oczywiście blue na 0-0-255. To kluczowanie przenosi najdelikatniejsze subtelności i nawet delikatne cienie, albo na kanale alpha. Chroma albo RGB difference niby często używane z tego co się słyszy ale zawsze strzępi brzegi. Pozdrawiam

_________________
Pro- FART
Nie cofaj się przed wysiłkiem, każdy wysiłek przynosi owoc, łatwiej jest powiedzieć, co się myśli, niż wykonać co się mówi.


poniedziałek, 12 kwietnia 2004, 11:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 23 kwietnia 2003, 11:08
Posty: 206
Lokalizacja: Małopolska
Post 
Acha sory zapomniałem jeszcze jedno: To co zrobisz w photoshopie zapisz w najlepszej jakości najlepiej nieskompresowane bitmapy lub tify, nie jpg.

_________________
Pro- FART
Nie cofaj się przed wysiłkiem, każdy wysiłek przynosi owoc, łatwiej jest powiedzieć, co się myśli, niż wykonać co się mówi.


poniedziałek, 12 kwietnia 2004, 11:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
imoprtuj plik tekstowy PSD jako pojedynczy layer a nie "footage". "CTRL I" i importujesz...lub uzyj F9- title designer i masz tam rózne fonty....

Sprawdz rowniez w jakiej rozdzielczosci utworzone zostaly napisy...


wtorek, 13 kwietnia 2004, 13:24
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL