Teraz jest piątek, 23 sierpnia 2019, 04:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 czym się rózni ?? 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post czym się rózni ??
ProCoderExpress od Procodera 2 ??


wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
W wersji 2 dodano sporo obslugiwanych formatów zarówno wejściowych jak i wyjściowych, dodano też proste zmiany filtrowe typu korekcja kolorów, nasycenia gama, jasność, kontrast, również obrót lustrzany obrazu, panorama. W inny sposób program zażądza zasobami systemowymi na rzecz szybszego kodowania, doszła też metoda wielosesyjnej pracy czyli możemy zakolejkować następujące po sobie procesy, które kolejno program wykona bez naszej ingerencji. Myślę że sporo zobrazuje ci prezentacja jaka jest pod adresem: http://www.canopus.com/AU/products/ProC ... _flash.htm
Pozdrawiam gorąco


środa, 1 września 2004, 12:13
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post 
Bardzo dziękuję, ten link świetnie obrazuje mozliwości programu.
Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie:jak ustawić audio w Procoder Express by zobaczył to UMF 3.Layer 2 jest dla niego nie rozpoznawalny??( tak jest u mnie) PCM owszem ale to strata miejsca na płycie, a może jest inny sposób konwersji audio ??


czwartek, 2 września 2004, 11:44
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Kompresuj po prostu do wynikowego pliku w formacie m2p. Jest to odmiana mpeg2 z "przywiązanym" wmultipeksowanym dźwiękiem w postać jednego pliku udźwiękowionego obrazu, lecz dźwięk nie zawiera się w nim, a jest podwiązany jak gdyby, bardzo ciekawy format, gdyż edycja audio czy konwersja do surround itp np. Workshop2 nie powoduje rekompresji danych video. Pliki m2p, jak i m2v z oddzielnym dźwiekiem widziane są przez większość (jeśli nie wszystkie) - programów do authoringu.
Pozdrawiam gorąco


czwartek, 2 września 2004, 16:23
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Dodam jeszcze, że plik m2p wykompresowany za pomocą Procodera jest absolutnie zgodny ze standardem DVD, więc jeśli wszystko robimy poprawnie UMF nie powinien nam dekompresować materiału, a jedynie zliczyć menu, dodane w nim audio, pokroić to do postaci gotowej kompilacji krążka DVD, czyli pliki vob, ifo. Z doświadczenia wiem, że cały ten zabieg mając wieloczłonowe udźwiękowione, ruchome menu nie powinien przekroczyć pół godziny.
Pozd. gor.


czwartek, 2 września 2004, 16:33
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post 
To prawda, doszedłem do tego miedzy postami, wszystko ok.Dzięki!Chciałem spytać, czemu sprzedajesz DV NOW, mam taka samą kartę i jest bez zarzutu mimo paru lat"życia", jedyna wada to brak exportu AVI do AP.


czwartek, 2 września 2004, 16:57
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post 
Dla innych czytających dodam, że export oczywiście jest do AP w formacie dif :)


czwartek, 2 września 2004, 17:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL