Teraz jest sobota, 20 października 2018, 21:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 kodowanie do mpeg 2 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 19 października 2004, 20:07
Posty: 4
Post kodowanie do mpeg 2
Pomocy
zrobiłem film w adobe premier koduje go do mpeg2 w tmpg enc i ccc ale
mój film póżniej ma paski przy ruchach postaci coś jakby z przeplotem ale niewiem bo próbowałem różne ustawienia
help help


wtorek, 19 października 2004, 20:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
O przeplocie znajdziesz wiele postów na forum.
Ogólnie. Jeśli docelowo będziesz materiał oglądał na monitorze komputera przeplot należy usunąć, jeśli na telewizorze przeplot należy zostawić.
Najlepiej teraz zrób pogląd na TV i tych pasków nie powinno być.
Pozdrawiam.


wtorek, 19 października 2004, 20:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 19 października 2004, 20:07
Posty: 4
Post 
ale robiłem próbę z przeplotem i bez a one nadal były widoczne w all pleyerze


wtorek, 19 października 2004, 21:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
O ile się nie mylę to tak :
Na podglądzie w programie do montażu wideo jak zgrany materiał jest bez przeplotu to nie powinno być pasków.
Natomiast jak zgrywasz z przeplotem to w oknie podglądu w programie do montażu wideo będzie "ząbkowanie" natomiast na wyjściu z karty graficznej np. ATI podłączonej do telewizora obraz będzie normalny.
Natomiast w ALL Player sprawa może być związana z kodekami ale nie jestem pewien. Może ktoś inny wypowie się w tym temacie.
Pozdrawiam.


wtorek, 19 października 2004, 21:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
To normalne. tak wygląda oglądany na kompie mpeg2. ten kodek został stworzony i wymyślony aby pracował pod telewizorem, więc z przeplotem. Na kompie zawsze bedzie wyglądało gorzej a przy gorszych kartach graficznych dziwnie jak u ciebie.


wtorek, 19 października 2004, 22:45
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 20:03
Posty: 1
Post 
to zależy , w moim przypadku kiedy używałem płatnego kodeka MPEG2 firmy DARIM przeplot był na PC nie było na TV, ale przy kodowaniu materiału do MPEG 2 przy pomocy trialowego Uleada (Ulead DVD Movie Factory 3) przeplotu nie było ani na pc ani na TV


wtorek, 26 października 2004, 20:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Spróbuj zainstalować "Power DVD". Sądzę, że masz problem z prawidłowym dekodowaniem obrazu w czasie odtwarzania, a nie z kodowaniem w czasie kompresji !!!!

Ja również z tym walczyłem, i nikt mi nie udzielił sensownej odpowiedzi. Po zainstalowaniu "Power DVD" funkcję dekodowania obrazu w czasie odtwarzania filmu przejmują dekoodery tego programu, mimo, że odtwarzam film przy pomocy "vplayera" i obraz jest OK.

Gdybyś miał dalej problemy, to w opcjach "Power DVD" zaznacz, "WŁĄCZ AKCELERACJĘ SPRZĘTOWĄ "

I wcale nie musisz używać "Power DVD" do oglądania filmów - ważne są tylko dekodery MPEG instalowane wraz z tym programem.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


środa, 17 listopada 2004, 15:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL