Teraz jest środa, 24 lutego 2021, 22:13




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Problem z Ulead Media Studio Pro 7 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 14 lipca 2004, 17:45
Posty: 1
Post Problem z Ulead Media Studio Pro 7
Mam dwa problemy;
-gdy stosuję efekty przejść pomiędzy klipami podłozona muzyka ,w miejscu,gdzie jest przejście zanika- jest niższy poziom dżwięku.
Czy mozna to jakoś wyeliminować? Czy są jakieś ustawienia w tym programie,których uruchomienie spowoduje wyeliminowanie tego nieprzyjemnego efektu?Jeśli tak,to jakie

- zastosowałem animacje w postaci ramki i tam wstawiłem zeskanowane stare zdjęcia oraz z aparatu cyfrowego w formacie JPEG. Dlaczego one w wyraźny sposób drgają? Jak to wyeliminować?
Jeśli możecie, udzielcie jakiś wskazówek.Dzięki.


czwartek, 21 października 2004, 23:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 610
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Witam .
Ten nie przyjemny efekt można wyeliminować , tylko musisz ściągnąć sobie patcha z strony Uleada. Jest już nowa łatka która dodaje kilka nowych rzeczy i poprawia niemal wszystkie błędy i problemy.

oto link:http://www.ulead.com/tech/msp/msp_ftp.htm

Jeśli chodzi o problem z migającymi zdjęciami to używaj małych rozdzielczość skanowanych fotek. A najlepiej sprubój je troche zmiękczyć w jakimś programie graficznym . Może pomoże.

Pozdrawiam


piątek, 22 października 2004, 00:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lutego 2003, 19:06
Posty: 271
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Sądzę że zdjęcia powinny być skanowane wdużej rozdzielczosci (ja tak robię). Spróbuj zdjąć przeplot z drgających zdjęć, może pomoże.


piątek, 22 października 2004, 08:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dzięki za pomoc.Spróbuję ściągnąć to ze strony Uleada .
Jeśli chodzi o przeplot to nie wiem za bardzo jak go usunąć?
Czy jest w UMSPro7 opcja Frame hold albo coś podobnego,jeśli tak,to gdzie jest?


piątek, 22 października 2004, 19:33
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lutego 2003, 19:06
Posty: 271
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Klikasz na zdjecie prawym klawiszem myszki i wybierasz :Media Source Options > Lower Field First >Deinteflace i powinno pomóc. Zresztą możesz pokombinować.


niedziela, 24 października 2004, 14:43
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL