z video8 na dvd...+ technika
Autor |
Wiadomość |
Maciek Es
Bywalec
Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 14:57 Posty: 37 Lokalizacja: miasto bez kantów ;)
|
 z video8 na dvd...+ technika
witam,
mam następujące zapytanie:
gdzie i za ile można przegrać kasety jak w temacie...
co ewentualnie dokupić do kompa oprócz nagrywarki DVD i kamery
aby zrobić takie archiwum (z zadowalającą jakością - po niskiej?) z kilkudziesięciu kaset!?
czy w digital video8 można odtwarzać video8 analog?
dzięki za wszystkie podpowiedzi może być na priv'a
pozdrawiam wakacyjnie 
|
czwartek, 5 sierpnia 2004, 15:01 |
|
 |
Maciek Es
Bywalec
Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 14:57 Posty: 37 Lokalizacja: miasto bez kantów ;)
|
 Re: z video8 na dvd...+ technika
sorki mój adres jest tutaj:
http://tinyurl.com/4zg8q 
|
czwartek, 5 sierpnia 2004, 15:20 |
|
 |
jam3
Aktywny bywalec
|
tak digital v8 otwrza tasmy v8
sa takie firmy np w W-wie
nie wiem jaka masz kamerke jak ma wyj FW inaczej zwanych DV 1394
to dokup tylko karte FW i zgrywasz
nawet za pomoca programu dołaczonego do nagrywarki DVD
albo jak to filmy d8 maja np. tylko 1 godzine i nie chcesz nic zminiac dodawac to robisz chapter bezpsrednio z kamerki
Ostatnio edytowano czwartek, 5 sierpnia 2004, 15:37 przez jam3, łącznie edytowano 1 raz
|
czwartek, 5 sierpnia 2004, 15:29 |
|
 |
Maciek Es
Bywalec
|
jam3 napisał(a): tak digital8 otwrza tasmy 8 sa takie firmy np w W-wie nie wiem jaka masz kamerke jak ma wyj FW inaczej zwanych DV 1394 to dokup tylko karte FW i zgrywasz nawet za pomoca programu dołaczonego do nagrywarki DVD albo jak to filmy d8 maja np. tylko 1 godzine i nie chcesz nic zminiac dodawac to robisz chapter bezpsrednio z kamerki
ok...dzięki
chodzi o kamerę SONY CCD-TR620E PAL czyli video8 analog !
|
czwartek, 5 sierpnia 2004, 15:33 |
|
 |
jam3
Aktywny bywalec
|
Maciek Es napisał(a): jam3 napisał(a): tak digital8 otwrza tasmy 8 sa takie firmy np w W-wie nie wiem jaka masz kamerke jak ma wyj FW inaczej zwanych DV 1394 to dokup tylko karte FW i zgrywasz nawet za pomoca programu dołaczonego do nagrywarki DVD albo jak to filmy d8 maja np. tylko 1 godzine i nie chcesz nic zminiac dodawac to robisz chapter bezpsrednio z kamerki ok...dzięki chodzi o kamerę SONY CCD-TR620E PAL czyli video8 analog !
nie znam tego modelu ale jak
to analog to raczej nie ma takich wyjść
to wtedy kupiłbym konwerter-analogowo cyfrowy
i karte FW
tu masz watek o sposobie na konwertr (kamerka czy przejsciówka wybór nalezy do..)
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopi ... highlight=
albo jakies karty video do zgrywania z analogu(wtedy nie ma potrzeby FW choć sa modele gdzie są wej/wyj a analogowe i cyfrowe)
a o kartach tez jest duzo na tym bordzie
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewforum.php?f=2
albo na reklamie obok
http://www.dve.pl/index.php?s=667&c=25&pr=30&ac=100001
|
czwartek, 5 sierpnia 2004, 15:46 |
|
 |
Maciek Es
Bywalec
|
jam3 napisał(a): nie znam tego modelu ale jak to analog to raczej nie ma takich wyjść to wtedy kupiłbym konwerter-analogowo cyfrowy i karte FW
dzięki za wszystkie linki !!
ma tylko wyjście chinch audio i video !!
i to wszystko 
|
czwartek, 5 sierpnia 2004, 15:56 |
|
 |
jam3
Aktywny bywalec
|
Maciek Es napisał(a): jam3 napisał(a): nie znam tego modelu ale jak to analog to raczej nie ma takich wyjść to wtedy kupiłbym konwerter-analogowo cyfrowy i karte FW
dzięki za wszystkie linki !! ma tylko wyjście chinch audio i video !! i to wszystko 
to trudno
trzeba się na cos - co wczesniej napisałem - szarpnąć(bo te wyjscia co masz wystarcza do konwersji-czyli podłaczysz i do przejściówki ,kamerek co mają mozliwości konwersji i kartvide0 ale wtedy audio musisz podłaczyc do karty muz.) ) albo do firmy
powodzenia
|
czwartek, 5 sierpnia 2004, 16:11 |
|
 |
Maciek Es
Bywalec
|
jam3 napisał(a): to trudno trzeba się na cos - co wczesniej napisałem - szarpnąć(bo te wyjscia co masz wystarcza do konwersji-czyli podłaczysz i do przejściówki ,kamerek co mają mozliwości konwersji i kartvide0 ale wtedy audio musisz podłaczyc do karty muz.) ) albo do firmy powodzenia
już kupiłem wszystko łącznie z większym twardzielkiem, nagrywarką dvd i pinaclem 9 av/dv...
mam tylko drobne zapytanie: jak podłączyć analogową kamerkę do tej karty - samymi chinchami - aby móc zgrać materiał na twardzielka !!
dzięki za drobną sugestię,
poczatkujacy trochę,
Maciek Es
|
niedziela, 7 listopada 2004, 11:29 |
|
 |
jam3
Aktywny bywalec
|
no to kupiłes tą kartę
http://www.dve.pl/index.php?s=667&c=25
i jak tam jest napisane przy zgrywaniu z analogu
wyj. audio kamerki podłaczasz do wej. linie -in karty mużycznej
wyj. video kamerki podłaczasz do wej. video karty pinaclem 9 av/dv
czyli chinaczami
i to wszystko
powodzenia
|
niedziela, 7 listopada 2004, 12:32 |
|
 |
Maciek Es
Bywalec
|
jam3 napisał(a): no to kupiłes tą kartę http://www.dve.pl/index.php?s=667&c=25i jak tam jest napisane przy zgrywaniu z analogu wyj. audio kamerki podłaczasz do wej. linie -in karty mużycznej wyj. video kamerki podłaczasz do wej. video karty pinaclem 9 av/dv czyli chinaczami i to wszystko powodzenia
dzięki...ale siedząc przy kompie...wymyśliłem to sam
ta firma nie trafiła mi do gustu i kupiłem taniej gdzie indziej wszystko razem i też wysyłkowo
dam znać jak to fajnie chodzi...
pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za wszystkie cenne wskazówki
Maciek Es
|
niedziela, 7 listopada 2004, 12:40 |
|
 |
Maciek Es
Bywalec
|
mam jeszcze JEDNĄ wątpliwość...jaką cyfrową kamerkę kupić, aby mieć
komplecik i wykorzystać także kabelek do 1394/FireWire ?
digital8 czy DV czy MicroDV
aby kupić kamerkę dla amatora i to obsługującą wszystkie standardy (o ile jest coś takiego)?
może mikolaj będzie w tym roku łaskawszy...
dzięki
Maciek Es
przy okazji porządku znalazłem jeszcze 10 kaset VHS w standardzie NTSC...to spróbuje w któryś jesienny wieczór zgrać to sobie na dvd, bo fajne jak dla mnie są 
|
niedziela, 7 listopada 2004, 12:52 |
|
 |
jam3
Aktywny bywalec
|
|
niedziela, 7 listopada 2004, 13:22 |
|
 |
Maciek Es
Bywalec
|
dzięki...w przyszłym tygodniu porozmawiam z ludźmi z telewizji, którzy mają praktykę i coś mi doradzą...
a za tydzień jadę służbowo w trasę...to pooglądam sprzęt na żywo
może na gwiazdkę będą jakieś promocje (statyw lub torebka  )
pozdrawiam,
Maciek Es
|
niedziela, 7 listopada 2004, 14:09 |
|
 |
|