Teraz jest czwartek, 25 kwietnia 2019, 18:05




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 JAKI SYSTEM DO OBRÓBKI VIDEO 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post JAKI SYSTEM DO OBRÓBKI VIDEO
WITAM

MAM DOSYĆ POWAŻNY PROBLEM JEŚLI CHODZI O SYSTEM DO OBRÓBKI.

ZALEŻY MI NA PRODUKCJI FILMÓW REKLAMOWYCH, SPOTÓW TV I REPORTARZY DLA TELEWIZJI.

I NIEWIEM NA JAKIEGO KONIA POSTAWIC:
LIQUID 6.0 PRO, CANOPUS NX Z EDIUSEM 3.0 PRO CZY MATROX RTX 100 VIDEO COLECTION Z AFTER EFECTEM.

KTÓRY ZTYCH SYSTEMÓW NADAJE SIĘ DO BARDZO POWAŻNEJ EDYCJI,
JEST STABILNY, EFEKTY NIE POGARSZAJĄ JAKOŚCI OBRAZU .
JEDNYM SŁOWEM GENERUJE OBRAZ ZGODNY ZE STANDARDEM TV.
POZDRAWIAM I CZEKAM NA POWAŻNE ODPOWIEDZI. :wink:


piątek, 31 grudnia 2004, 19:23
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Zaden montaż nieliniowy nie pogarsza jakości obrazu. Nie ma czegoś takiego, jak powazny i niepoważny system. Dobry montażysta stworzy "perełkę" nawet na Ulead Video Sudio.

Natomiast o matroxie poczytaj np. na http://www.filmowiec.pl
(szukaj w wyszukiwarce tamtego forum)


piątek, 31 grudnia 2004, 21:10
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jak do reklam, to zdecydowanie Video Collection. RZeczy jakie można robiż za pomocą After Effects to po prostu bajka, na necie jest mnóstwo filmów robionych tym programem. Inna sprawa, że wymaga dośc dużej ilości czasu na nauke.


piątek, 31 grudnia 2004, 21:47
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
e az tak duzo to nie trzeba sie go uczyc. jesli uzywales photoshopa i premiere to interfejs bedziesz juz znac, a na poczatek dobry samouczek jest dorzucany na plytce dvd. bardziej zaawansowane techniki przyjda z czasem.


sobota, 1 stycznia 2005, 13:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 października 2003, 21:27
Posty: 223
Lokalizacja: W-wa
Post 
Wybierasz trzy systemy z kratami i jeden bez. Jeśli chodzi o karty to raczej do prodkcji TV nie będą Ci potrzebne, co do produktu Adoba kupił bym tylko After Effect-a i Photoshop-a zdecydowanie bez Premiery. Jeśli chodzi o system do montażu poważnie rozważył bym AVID-a Xpressa DV lub PRO (od dziś 1.01 sprzedawana jest wersja 5) i jeśli potrzebujesz analogu to MOJO.

_________________
http://www.kiwifilm.pl


sobota, 1 stycznia 2005, 15:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
bartolo napisał(a):
co do produktu Adoba kupił bym tylko After Effect-a i Photoshop-a zdecydowanie bez Premiery.
Tylko że to sie nie opłaca, bo cały pakiet Video Collection jest tańszy o 250$ niż te dwa programy kupione osobno (w sklepie internetowy adobe)


sobota, 1 stycznia 2005, 15:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
WITAM I DZIĘKI ZA ODPOWIEDZI NA MÓJ POST

JEŚLI CHODZI O AVID-A XPRESSA TO BARDZO CHĘTNIE WSZEDŁ BYM W TEN SOFT TYLKO TA CENA.

NATOMIAST JEŚLI CHODZI O JAKOŚĆ MONTAŻU NIELINIOWEGO TO MIAŁEM NA MYŚLI JAKOŚĆ UŻYTYCH KODEKÓW W SOFCIE. PONIEWAŻ KOMPRESJA JAKA JEST UŻYWANA W SPRZĘCIE DV, DVCAM CZY DVCPRO 25 MBITÓW/SEK (PAL 4.2.0 I NTSC 4.1.1 ) JEST ZAWSZE KOMPRESJĄ STRATNA. ZALEŻY MI NA MOŻLIWOŚCIACH PŁYNNEJ I SZYBKIEJ EDYCJI (WYDAJNOŚCI SYSTEMU) I WYSOKIEJ STABILNOŚCI ORAZ NA FUNKCJACH ZWIĄZANYCH Z KOMPOZYCJĄ OBRAZU.

DLATEGO WYMIENIŁEM TYLKO TE TRZY SYSTEMY PONIEWAZ CENA ZA NIE JEST DLA MNIE PRZYSTĘPNA.

:wink:


sobota, 1 stycznia 2005, 20:08
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 października 2003, 21:27
Posty: 223
Lokalizacja: W-wa
Post 
Cytuj:
JEŚLI CHODZI O AVID-A XPRESSA TO BARDZO CHĘTNIE WSZEDŁ BYM W TEN SOFT TYLKO TA CENA.

Cena jest całkiem OK. W wersji PRO kosztuje 1700$ czyli 5100zl. Wersja DV 700$ (2100zl) a w sklpech internetowych można znaleźć jeszcze lepsze ceny.
Twierdzisz ze zalezy ci na kompresji - Avid PRO ma uncompressed.

_________________
http://www.kiwifilm.pl


niedziela, 2 stycznia 2005, 01:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
BARTOLO

CZY MÓGŁ BYŚ MI PODAĆ NAMIAR GDZIE W POLSCE MOGĘ KUPIĆ TEN SOFCIK

POZDRAWIAM SYLWEK :wink:


wtorek, 4 stycznia 2005, 11:53
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Cytuj:
ZALEŻY MI NA PRODUKCJI FILMÓW REKLAMOWYCH, SPOTÓW TV I REPORTARZY DLA TELEWIZJI.

I NIEWIEM NA JAKIEGO KONIA POSTAWIC:


Chcesz montowac bezstratnie i w najlepszej jakosci to tylko systemy oparte o zlacza SDI i component 8bit 10bit bez kompresji ...
Pamietaj ze majac material w DV wgrywajac go na kompa, w tarkcie montazu dodajac do niego napisy efekty to material sie pogarsza .. a dlaczego to nie bede sie rozpisywal...

Jak chesz systemu stabilnego i naprawde szybkiego z pelnym softem to zastanow sie nad Macami z zestawem softy Apple Pro (Final Cut Pro HD, DVD Studio Pro, Motion) a moze nawet Shake cie zainteresuje... i nie narzekaj na brak kasy, produkcja reklam, spotow TV itp to trudna ale dochodowa branza. sadze, ze przy 3-4 dobrych zleceniech taki system sie zwraca ...

Jaki sprzet uzywasz do filmowania?

Pozdrawiam
Kaziu


wtorek, 4 stycznia 2005, 12:34
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 3 lutego 2004, 16:45
Posty: 69
Lokalizacja: sloonsk
Post 
zdecydowanie popieram wypowiedź Kazia, już czas żeby przyjrzeć się innej platformie niż PC a mianowicie Apple i ich narzędziom edycyjnym.

pozdrawiam
FStyl


środa, 5 stycznia 2005, 13:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
pierwsze czemu sie przyjrzyj to cenom takich zestawow :)


środa, 5 stycznia 2005, 14:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Cytuj:
pierwsze czemu sie przyjrzyj to cenom takich zestawow


przeciez sprzet ma byc do zarobkowania, praca zwiazana z branza reklamowa dla potrzeb TV. Masz firme, kupujesz sprzet, wrzucasz w amortyzacje i pracujesz... podstawa jest to co i jak robisz i czy masz na swoej uslugi klientow.
Jak sie chce robic cos na poziomie dla TV, przy czym material ma spelniac standardy TV to niestety trzeba sie liczyc z kosztami duzymi ...
nagraj sobie reklame do TV kamerka VX2100 zmontuj i oddaj na tasmie DV do emisji - wysmieja cie i nie beda chcieli z toba gadac...

No chyba ze kolega sylwek rojek piszac TV ma na mysli TV kablowe ....

Pozdrawiam
Kaziu

P.S. czasem lepiej zaplacic wiecej za cos co jest tego warte...


środa, 5 stycznia 2005, 15:45
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
WITAM

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POSTY. JEŚLI CHODZI O TV TO I OWSZEM MYŚLĘ NIE TYLKO O TVP POLSACIE CZY TVN, BIOREPOD UWAGĘ TAKZE TV KABLOWE. W WOJ. LUBELSKIM NIE MAM ZBYT WIELKIEGO WYBORU.
RYNEK JEST CIENKI A DZIAŁ REKLAMY TV LUBLIN NIE JEST ZAINTERESOWANY WSPÓŁPRACĄ Z AGENCJAMI REKLAMOWYMI.
"TAKA ZOSIA SAMOSIA" NATOMIAST SPORO TU STACJI TV KABLOWYCH.

BARTOLO DZIĘKI ZA NAMIARY. PO PRZEANALIZOWANIU KASY JAKĄ MUSZĘ WYŁOŻYĆ W SYSTEM AVIDA (STACJA HP + SOFT + DYSKI ) TO OKOŁO 25 - 30 TYSIĘCY ZŁ. MYŚLĘ ŻE MACA TANIEJ NIE KUPIĘ.

CO SĄDZICIE O LIQUIDZIE 6.0 PRO, MOŻE KTOŚ Z WAS PRACOWAŁ NA TYM SOFCIE? PARAMETRY I MOŻLIWOŚCI SĄ OBIECUJĄCE.

JA ROBIĘ GŁÓWNIE FILMY INSTRUKTAZOWE I PROMOCYJNE DLA FIRM W DV I DVCAM WSZYSTKO W 25 BIT/SEK, MUŚLĘ O HDV.

TUTAJ TYLKO TO WCHODZI W RACHUBĘ ZA FILM PROMOCYJNY OKOŁO 10 MIN MOGE WYRWAĆ JAKIEŚ 5-7,5 TYSIĄCA ZŁ. AW CIĄGU ROKU MOGĘ MIEĆ ICH MAX 5-10.

DLA TEGO PYTAM O LIQUIDA.

POZDRAWIAM :cry:


środa, 5 stycznia 2005, 18:23
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
Jeżeli chcesz robić dla TV to nie widzę, żadnego sensu przymierzać się do HD. Polska telewizja jeszcze przez wiele lat nie przejdzie na systemy wysokiej rozdzielczości, a robienie w HD, żeby potem konwertować do SD mija się z sensem ;-)

Pozdrawiam
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


środa, 5 stycznia 2005, 21:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL