Teraz jest środa, 24 lipca 2019, 06:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 co zrobic z kiepskim obrazem ? szumy, pixele itp 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 16 stycznia 2005, 01:41
Posty: 43
Lokalizacja: Kraków
Post co zrobic z kiepskim obrazem ? szumy, pixele itp
Witam
Problem wyglada nastepująco. Mam kamerke Sony DCR - HC18E. Obraz po zgraniu na kompa wyglada kiepsko - jak z kamery VHS. Nie wiem o co chodzi, ale lepszej jakości filmiki mam z aparaciku cyfrowego niż z tej było nie było dosyc nowej i jak na amatora zaawansowanej kamerki. Co jest, co trzeba zrobic zeby obraz byl czysty i ostry ? Zgrywam przez USB i przes FIRE WIRE i z obu jest kiepsko. Uzywam do tego programiku ULEAD 7. Nie wiem co mam zrobic zeby bylo lepiej - prosze o pomoc, rade ...
Za co z gory dziekuje. Moze trzeba to jakos inaczej robic, konwerterować czy coś a ja nie robie tego - nie mam o tym pojecia, dopiero zaczynam zabawe w VIDEO.

pozdrawiam
Pablos

_________________
Canon XL1s


niedziela, 16 stycznia 2005, 01:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
Koleś nie pisze się 3 postów na ten sam temat. Nie jesteś sam na tym forum.

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


niedziela, 16 stycznia 2005, 11:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 16 stycznia 2005, 01:41
Posty: 43
Lokalizacja: Kraków
Post 
przepraszam ale jestem tu nowy i wlasciwie to nie wiedzialem gdzie to wrzucic

jeszcze x sorry - to sie wiecej nie powtorzy

_________________
Canon XL1s


poniedziałek, 17 stycznia 2005, 02:24
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 27 września 2004, 22:40
Posty: 86
Lokalizacja: Królewskie Miasto:)
Post 
To, co zrzuciłeś przez FireWire jest OK ( o ile nie pogubiły się klatki podczas zrzucania) - wine za kiepski obraz ponosi Twój player w kompie - spróbuj w nim zmienic rozdzielczośc.

Pozdrawiam myślących

Jan
usz B.


poniedziałek, 24 stycznia 2005, 01:48
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 3 września 2004, 04:33
Posty: 158
Lokalizacja: Białystok
Post 
a po co przez usb przecież wiadomo jakiej jakości i w jakiej rozdzielczości jest obraz przez to złącze.chyba że jesteś bardzo początkujący to ok.
to raczej nie wina kamery,chociaż może robiłeś ustawienia manualne i coś pokwasiło.równiez myślę że to wina palyera - pozdrawiam

_________________
JVC - GR-D 73E


poniedziałek, 24 stycznia 2005, 03:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL