Teraz jest niedziela, 21 kwietnia 2019, 10:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 REALVIZ Retimer 2.5 - zmiana prędkości filmu - problem 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post REALVIZ Retimer 2.5 - zmiana prędkości filmu - problem
Mam program REALVIZ Retimer 2.5.

Podam kilka szczegółów o moim sprzęcie: Windows XP SP2 (na Windows 98 nie pozwala się zainstalować !), 1 GB RAM, RAID 2x80 GB = 160 GB płyta Abit NF-7 S. Reszta raczej nie jest ważna.

Uruchamiam Retimer 2.5, klikam FILE i dalej LOAD SEQUNCE. Wskazuję plik avi (DV). I co ? Widzę komunikat "RETIMER INTERNAL ERROR". Program kończy działanie. Co jest grane ? Może mi ktoś pomóc ????

Dokładnie taki sam komunikat mam na drugim komputerze. Konfiguracja dość podobna, płyta Asus A7N8X, tyle że bez RAID-u, jest tam jeden dysk 200GB.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


poniedziałek, 24 stycznia 2005, 22:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ha mam to samo, może to wina SP2, bo pamiętam że jak miałem SP1 to tego nie było.


niedziela, 30 stycznia 2005, 20:06
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Retimer potrzebuje kodeka dv innego niż microsoftowy, może to jest przyczyną błędu.


niedziela, 30 stycznia 2005, 21:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Mam zainstalowany kodek "Panasonic DV CODEC" - plik "pdvcodec.dll" rozmiar 265797 bajtów i dalej widzę komunikat "RETIMER INTERNAL ERROR". Czyli to raczej nie jest wina kodeka.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


poniedziałek, 31 stycznia 2005, 00:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam, hmm to chyba jednak wina kodeka bo inne formaty nagle dzisiaj zaczął czytać. aczkolwiek nie wszystkie.Skąd można ściągnąć dobry darmowy kodec DV ( z którym będzie współpracował Retimer?)

Pozdrawiam


poniedziałek, 31 stycznia 2005, 13:48
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Zapomniałem napisać, że na panasonicu też nie działa :?
Napewno działa na MainConcepcie.


poniedziałek, 31 stycznia 2005, 16:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Tak, problem tkwił w koderze DV. MainConcept rozwiązał problem

http://download2.mainconcept.com/dvcodecv2.4.16.exe

na priva mogę podesłać kilkanaście znaków, aby "dvcodecv2.4.16.exe" nie miał ograniczeń.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


wtorek, 1 lutego 2005, 10:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Hej Romcio zerknij do skrzynki gdzie przychodza prywatne wiadomości :) (chodzi mi o klucze do codeca)


czwartek, 3 lutego 2005, 21:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL