Teraz jest sobota, 23 listopada 2019, 04:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Jak przegrać filmy z kamery cyfrowej SonyDCR-HC40E NA KOMPA 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 19 kwietnia 2005, 12:40
Posty: 3
Post Jak przegrać filmy z kamery cyfrowej SonyDCR-HC40E NA KOMPA
WITAM WSZYSTKICH co jest potrzebne do przegrania właśnie z kamery na komputer szłyszałem ze trzeba mieć kartę faierwire?


wtorek, 19 kwietnia 2005, 12:54
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 15 marca 2005, 21:54
Posty: 162
Lokalizacja: Kraków
Post 
Potrzeba przeczytać instrukcje obsługi kamery, tam pisze i przeglądnąć to forum...

Jest to opisane tu przynajmniej kilkanaście razy :evil:

_________________
PIERWSZE KROKI
Canon MV690
Epox 8RDA3+ pro
Athlon XP 2600+
1GB TwinMos
GF5500 128MB
Maxtor 80GB +Samsung 160GB
liteon 851S


wtorek, 19 kwietnia 2005, 13:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Jak przegrać filmy z kamery cyfrowej SonyDCR-HC40E NA KO
Gregory napisał(a):
WITAM WSZYSTKICH co jest potrzebne do przegrania właśnie z kamery na komputer szłyszałem ze trzeba mieć kartę faierwire?

Dokładnie tak, ale możliwe też, że możesz to zrobić przez USD (spawdź w instrukcji). Jednak FireWire to lepsze wyjście.

Aha. Szanowny przedmówco - nie trzeba się tak denerwować :wink:
Pozdro


wtorek, 19 kwietnia 2005, 20:21
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 15 marca 2005, 21:54
Posty: 162
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Jak przegrać filmy z kamery cyfrowej SonyDCR-HC40E NA KO
kozi napisał(a):
Gregory napisał(a):
WITAM WSZYSTKICH co jest potrzebne do przegrania właśnie z kamery na komputer szłyszałem ze trzeba mieć kartę faierwire?

Dokładnie tak, ale możliwe też, że możesz to zrobić przez USD (spawdź w instrukcji). Jednak FireWire to lepsze wyjście.

Aha. Szanowny przedmówco - nie trzeba się tak denerwować :wink:
Pozdro


Ależ ja się nie denerwuje, tylko piszę co myślę...
Sam nie raz też zadaję jeszcze proste pytania(po prostu jestem amatorem) ale zanim zadam staram się poszukać na forum czy nie był opisany mój problem...
A kolega sobie nie zadał tego trudu zwłaszcza że w ostatnim tygodniu chyba dwa razy było to opisywane...
A Gregoremu polecam poczytać tą stronkę, dowie się na początek co i jak

_________________
PIERWSZE KROKI
Canon MV690
Epox 8RDA3+ pro
Athlon XP 2600+
1GB TwinMos
GF5500 128MB
Maxtor 80GB +Samsung 160GB
liteon 851S


wtorek, 19 kwietnia 2005, 20:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Po pierwsze - w instrukcji do większości kamer zgrywanie przez firewire jest tak po macoszemu opisane, jak wiekość luzu pomiedzy wałem korbowym a panewkami korbowodu w instrukcji obsługi do większości samochodów

Po drugie - osoba, która pierwszy raz wchodzi na jakiekolwiek forum ma czasami problemy z ogarnięciem (znalezieniem się ) tego forum. Tak było również i w moim przypadku.

Po trzecie - jest pytanie, to postaraj się choć kilka sensownych słów napisać, a nie od razu z grubej rury "..... użyj funcji SZUKAJ....." itp.

Po czwarte - aby zgrać film z kamery na PC:
- włącz komputer
- przy wyłączonej kamerze - podłącz przewodem firewire PC z kamerą
- inni powiedzą zapewne, żę obydwa urządzenia powinny być w momencie podłączania wyłączone z sieci elektrycznej (być może tak powinno być), ale ja postępuję, jak pisze linijkę tekstu wyżej
- włącz kamerę
- przed wszystkimi tymi czynnościami powinieneś mieć już zainstalowany jakikolwiek program do przechwytywania (obróbki , itp.) , który to program powinien w tym momencie zasugerować włączenie się (uruchomienie tego programu) w celu przechwycenia filmu na HDD
- po uruchomieniu się w/w programu zainiciuj proces przechwytywania, raczej nie musisz już dotykać kamery, wszystko, włącznie z kamerą powinieneś mieć możliwość steroweania poprzez myszkę ( poprzez komputer)
- po zgraniu materiału wyłącz kamerę
- po 3-5 sekundach odłącz kamerę od PC - bezwzględnie przy wyłączonej kamerze
- można także łączyć PC z kamerą przy działających urządzeniach, ale to jest jak rosyjka ruletka - duże prawdopodobieństwo uszkodzenia firewire kamery, a to = kupę siana na naprawę :cry: , więc nie ryzykuj w ten sposób

Po piąte, tyczy się tego od "po pierwsze" do "po trzecie" - jak ktoś ma roczek, to nie jest takim cwaniakiem w dziedzinie , jak sie chodzi lub jak się jeździ na rowerku, bo już mając pięć latek (a tym bardziej lat osiemnaście) to już się jest fachurą w tym temacie . Podobnie w temacie cyfrowego video - doświadczenie przychodzi z czasem, dlatego też te moje "po czwarte" takie jakieś dziwnie banalnie proste, jak budowa telesabałki :lol:

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


wtorek, 19 kwietnia 2005, 22:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL