Teraz jest piątek, 15 listopada 2019, 20:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Klopoty z Pinnacle Studio 9 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 26 maja 2004, 19:07
Posty: 32
Post Klopoty z Pinnacle Studio 9
Aktualnie posiadam wersje 9.4.2 Pinnacle Studio, na biezaco uaktualniam ten program. Niestety prawie zawsze sa jakies niedociagniecia, niektore funkcje przestaja dzialac po upgrade. Mam takze problem z duzymi projektami (tzn. duzo przejsc miedzy cieciami i duzo podkladow muzycznych), byc moze jest to wina slabego sprzetu (Athlon 2000+, RAM 512MB, WDC 160GB 7200). Chcialbym sie dowiedziec czy Wy tez macie jakies problemy z tym programem.
Drugie moje pytanie dotyczy sie wlasnie duzych projektow. Czy bedzie pogorszona jakosc jesli z projektu zrobie najpierw mpg zgodnego z jakoscia DVD a pozniej dopiero po dalszym montazu przetworze ten film na DVD? (Chce to zrobic w celu unikniecia zawieszania sie PS przy wiekszych projektach) Moim zdaniem nie powinno miec to wplywu na koncowa jakosc DVD. Prosze o komentarze i uwagi, z gory dziekuje.


wtorek, 3 maja 2005, 21:48
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 21 lutego 2005, 19:57
Posty: 64
Post To samo
witam ja niewiele ci pomoge bo mam te same problemy co ty i prawie taka sama konfiguracje kompa dysk 120GB.

U mnie tez przy tworzeniu glownie DVD lub studio sie zwiesic ale nie zawsze napewno jest bardziej stabilna wersja 9.4.2 od wczesniejszych jesli chodzi o DVD. Jesli chodzi o kompresje do mpg to ja bym polecal taki material skompresowac do avi i ustawic kodek taki sam jak orginal przechwycony z tym samym dzwiekiem w tedy on przetwarza tylko przejscia i inne dodatkia film tylko zgrywa bez kompresi i wtedy zachowujesz jakosc filmu a potem taki plik avi wrzucasz albo do DVD Workshop albo creator lub jeszcze do Nero VisionExpress, ja polecam Ulead Workshop


środa, 4 maja 2005, 18:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 26 maja 2004, 19:07
Posty: 32
Post 
Zwiekszylem RAM z 512MB do 1GB - Pinnacle Studio dziala lepiej przy tym samym duzym projekcie. Mozna powoli cos zrobic lecz program nadal sie wiesza tylko rzadziej.


sobota, 7 maja 2005, 13:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Klopoty z Pinnacle Studio 9
wmaciek napisał(a):
Drugie moje pytanie dotyczy sie wlasnie duzych projektow. Czy bedzie pogorszona jakosc jesli z projektu zrobie najpierw mpg zgodnego z jakoscia DVD a pozniej dopiero po dalszym montazu przetworze ten film na DVD? (Chce to zrobic w celu unikniecia zawieszania sie PS przy wiekszych projektach) Moim zdaniem nie powinno miec to wplywu na koncowa jakosc DVD. Prosze o komentarze i uwagi, z gory dziekuje.



Nie będzie. Sam tak robie dokładnie z tych samych powodów (obaw) co ty. I jest OK.


środa, 11 maja 2005, 09:03
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL