Pinnacle Studio 9 - nie mogę wprowadzić scen do edycji !!!
Autor |
Wiadomość |
tomcat
Bywalec
Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 10:59 Posty: 47 Lokalizacja: Lubelskie
|
 Pinnacle Studio 9 - nie mogę wprowadzić scen do edycji !!!
Witam, mam problem ze studiem 9. Podczas edycji filmu, dodawaniu scen itp. w pewnym momencie nie mogę dołożyć nowych scen - dleczego?? Sceny i pliki, które do tej pory bez problemu wkładałem do edycji zagle nie chce wejsc do projektu. Czy ktoś miał już podobny problem? Co robić i jak sobie teraz z tym poradzić jeśli spora czsc filmu jest już zrobiona a nie mogę dalej pracować. Od czego to zależy i co muszę zrobić żeby wszystkie pliki i sceny bez problemu wchodziły mi na stół montażowy. Będę baaardzoe wdzięczny za pomoc i wszelkie porady związane ze studiem 9 - nie znam jeszcze za dobrze tego programu  . Z góry dzieki za pomoc
PS. czekam bo to dla mnie bardzo ważne i pilne
Pozdrawiam
_________________ Pozdrowionka
Tomcat
|
środa, 15 czerwca 2005, 00:18 |
|
 |
robsonek
Stary wyjadacz
Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 19:39 Posty: 122 Lokalizacja: Kraków
|
Hmmm..... ciekawa sprawawa... do końca narazie nie wiem co Ci się dzieje.. zróbmy inaczej - utwórz nowy projekt i spróbuj tam wstawić te pliki co Ci nie działały w poprzednim projekcie, być może to poprostu wina złego formatu!!
|
środa, 15 czerwca 2005, 07:28 |
|
 |
tomcat
Bywalec
|
W nowym projekcie wszystko jest oki, problem się zaczyna w momencie gdy juz troche urozmaicę projekt przejsciami, podkładami muzycznymi itp. wtedy juz nie kazda scena wchodzi, nie wchodza nawet te, które bez problemu wchodzily wczesniej.
Nie wiem dlaczego tek sie dzieje, rozumiem gdyby nie wchodzily jakies animacje czy zewnetrze pliki ale nie moge dodac nawet wychwyconego obrazu.
POMOCY !!!
Tomcat
|
środa, 15 czerwca 2005, 12:20 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
To jest chyba jakiś bug w programie bo miałem podobne objawy.
|
wtorek, 21 czerwca 2005, 20:40 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Ktos kto narzeka na Pinnacle ma najprawdopodobniej do bani skonfigurowany sprzet -to są Twoje słowa w jednym z Twoich postów!Czyżby?
|
piątek, 24 czerwca 2005, 23:07 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
"Ktos kto narzeka na Pinnacle ma najprawdopodobniej do bani skonfigurowany sprzet -to są Twoje słowa w jednym z Twoich postów!Czyżby?", a do kogo ta sarkastyczna uwaga  .
|
piątek, 24 czerwca 2005, 23:18 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Tak pisał tomcat!
|
piątek, 24 czerwca 2005, 23:26 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Ok.
|
sobota, 25 czerwca 2005, 20:37 |
|
 |
Marcinas
Stały bywalec
Dołączył: niedziela, 9 stycznia 2005, 23:53 Posty: 88 Lokalizacja: Bydgoszcz GG 1646993
|
Witam
Napisz coś więcej co się dzieje jak wkładasz klip czy przejście. Co robi Pinnakle wtedy zawiesza się czy wywala jaki
_________________ http://www.wideoforum.xt.pl
|
niedziela, 26 czerwca 2005, 21:27 |
|
 |
Marcinas
Stały bywalec
Dołączył: niedziela, 9 stycznia 2005, 23:53 Posty: 88 Lokalizacja: Bydgoszcz GG 1646993
|
Witam
Napisz coś więcej co się dzieje jak wkładasz klip czy przejście. Co robi Pinnakle wtedy zawiesza się czy wywala jakiś komunikat?
Pozdrawiam
_________________ http://www.wideoforum.xt.pl
|
niedziela, 26 czerwca 2005, 21:28 |
|
 |
wmaciek
Bywalec
|
Bardzo mozliwe jest to, ze masz za slaby komputer. Mialem podobny problem z duzymi projektami, program zawieszal sie (nie wiem jak u Ciebie z tym bo chyba nic o tym nie wspomniales). Zwiekszenie ramu do 1GB pomoglo 
|
niedziela, 26 czerwca 2005, 22:08 |
|
 |
tomcat
Bywalec
|
Oj "papa" widzę że czytać potrafisz ale chyba nie rozumiesz tego co czytasz. Ja nie narzekam w tym poscie na Pinnacla a tylko poinformowałem o pewnym napotkanym problemie, który zresztą już dawno rozwiązałem. A jak się okazuje nie tylko ja miałem podobne zdarzenie. nadal uważam że PS9 Plus jest The Best i nie zamierzam tego zdania narazie zmieniać, przynajmniej dopóki nie poznam czegoś lepszego. Zapewne jeszcze nie raz będę pisał na forum i zadawł pytania dotyczące tego softu, ale przecież po to ono jest i wszyscy się tutaj nawzajem od siebie uczymy. Na przyszłość postaraj się oddzieleć ziarno od plew i rozumieć to co czytasz.
Tomcat
|
piątek, 26 sierpnia 2005, 12:36 |
|
 |
misiaczekm
Nowy
|
Fajnie, ze problem już rozwiazałeś... może bys się podzielił jak to zrobiłes? Czyzby jednak za mało pamięci RAM?
|
piątek, 26 sierpnia 2005, 13:10 |
|
 |
ile
Nowy
Dołączył: środa, 11 lutego 2004, 22:32 Posty: 12 Lokalizacja: chrzanow
|
mam ten sam problem ...
w momencie czy chce edytowac tytol czy cokolwiek , wstawic scene , efekt wyskakuje mi ze opcja nie powiodla sie ;/
dlaczego ??
_________________ " kolorowy swiat jak wrzuty na pociagach ... "
|
piątek, 26 sierpnia 2005, 23:01 |
|
 |
|