Teraz jest piątek, 15 listopada 2019, 20:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Zrywane polaczenie FireWire z kompem - prosze o pomoc! 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 29 stycznia 2005, 19:58
Posty: 47
Post Zrywane polaczenie FireWire z kompem - prosze o pomoc!
Po wyjeciu kabla FireWire z kamery (sony hc90) i po ponownym wlozeniu go, to przez jakies 5 sekund
jest polaczenie kamery z kompem,
ale po w/w czasie zostaje zerwane.

Karte kupilem nowa z kablem, i windows wykrywa kamere ale tak jakby zaraz ja tracil.

Bardzo prosze o pomoc!!!

P.S. pewnie to jest przyczyna tego ze nie moge korzystac z pinnacle studio, o ktore pytalem w innym postcie.
________
Ryba


wtorek, 12 kwietnia 2005, 22:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 10 kwietnia 2005, 01:43
Posty: 381
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Zmień kabel, powinno pomóc. Pozdrawiam


wtorek, 12 kwietnia 2005, 22:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 29 stycznia 2005, 19:58
Posty: 47
Post 
wojwit napisał(a):
Zmień kabel, powinno pomóc. Pozdrawiam


Dzieki, ale najpierw sprobuje zainstalowac XP ale z SP1 bo sie dowiedzialem ze jednej osobie to pomoglo. Jesli nie uda sie to bede kombinowal z kablem


wtorek, 12 kwietnia 2005, 23:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 29 stycznia 2005, 19:58
Posty: 47
Post 
Ryba napisał(a):
wojwit napisał(a):
Zmień kabel, powinno pomóc. Pozdrawiam


Dzieki, ale najpierw sprobuje zainstalowac XP ale z SP1 bo sie dowiedzialem ze jednej osobie to pomoglo. Jesli nie uda sie to bede kombinowal z kablem


Problem rozwiazany!!!

Okazalo sie ze moj kontroler FireWire nie współgra z moim kompem, bo na innym kamerka dzialala bez problemu.

Kupilem inny kontroler i jest wszystko OK!!!!

Pozdrawiam
Ryba


środa, 13 kwietnia 2005, 21:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
pochwal się co to za kontroler miałeś - inni będą wiedzieć czego unikać ...

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


środa, 13 kwietnia 2005, 23:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 29 stycznia 2005, 19:58
Posty: 47
Post 
jeesoo napisał(a):
pochwal się co to za kontroler miałeś - inni będą wiedzieć czego unikać ...

kupiłem tutaj: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46919033
ale zdjecie jest zgodne z tym kontrolerem, ktory kupilem dopiero teraz normalnie w sklepie.
To co dostalem z allegro, to byla karta starszego typu, miedzy innymi caly uklad scalony byl jeszcze na zielonej plytce (moze mniej istotne), ale w instrukcji i na pudelku nie bylo nigdzie wspomniane, o tym ze XP obsluguje, max. WIN2000.

firma kontrolera: "billionton"


środa, 13 kwietnia 2005, 23:48
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 09:58
Posty: 27
Post 
Witam !
Mam podobny problem . Wszystko chodziło aż tu nagle komp przestał widzieć kamere samsung vpd-39i (kontroler firmy jak u przedmówcy )Błagam o pomoc .Już nie wiem co jeszcze moge sprawdzić (sam kabel jest OK sprawdzałem na innym i kicha)
Pozdrawiam
:cry:


niedziela, 3 lipca 2005, 13:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 09:58
Posty: 27
Post 
Witam !
Informacja dla tych ,którzy mają ten sam dylemat.

Problem już rozwiązałem przez ponwną instalacje DIRECT X 9 :D
Pozdrawiam


poniedziałek, 4 lipca 2005, 09:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL