Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 06:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 jaki program do montażu wideo jest godny polecenia ? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 27 grudnia 2005, 23:36
Posty: 23
Post jaki program do montażu wideo jest godny polecenia ?
:?: 8)


Ostatnio edytowano wtorek, 7 lutego 2006, 11:43 przez brylant, łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 9 stycznia 2006, 11:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Tu masz odpowiedź:
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/search.php


poniedziałek, 9 stycznia 2006, 11:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Oj Brylant toż to prawdziwa perełka ten Twój znak zapytania.
Do montażu wideo godny polecenia jest każdy program, który spełni Twoje oczekiwania.
Na razie ich nie poznaliśmy.
Pozdrawiam : Marian
PS. Ludzie to oczekują cudotwórców, którzy zaraz pośpieszą z elaboratami w stylu pracy doktorskiej.

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


poniedziałek, 9 stycznia 2006, 12:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
O napiszę tak :
Windows Movie Maker w Windows XP.

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


poniedziałek, 9 stycznia 2006, 12:30
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 27 grudnia 2005, 23:36
Posty: 23
Post 
heeee ! ! no tak. To nie jest taki ktory mnie satysfakcjonuje..przy przesylaniu filmu z kamery , robi automatycznie zbyt wiele sortowan (rozbija na kilkusekundowe akty) moze robie cos zle??


poniedziałek, 9 stycznia 2006, 12:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 27 grudnia 2005, 23:36
Posty: 23
Post 
dziekuje za odpowiedz. Mam pewien trop


poniedziałek, 9 stycznia 2006, 14:04
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
brylant napisał(a):
Mam pewien trop

Czyżby wiódł on do słownika ortograficznego ?
:-D Sorki ale nie mogłem się oprzeć...
Pozdrawiam


poniedziałek, 9 stycznia 2006, 16:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 23 grudnia 2005, 19:34
Posty: 49
Lokalizacja: Elbląg
Post 
Hmmm..... Do montarzu programu nie znam żadnego :)
Ale do montażu to Adobe Premiere, Edius, VideoStudio.......... oj, lista długa. Wszystko zależy od: zamożności, klasy komputera, znajomości softu i języka obcego..... itp :)
Pozdrawiam


poniedziałek, 9 stycznia 2006, 18:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 26 listopada 2005, 16:14
Posty: 52
Lokalizacja: Kraków
Post 
Hej


Polecam adobe Premiere pro. Nie znasz programu i chcesz się nauczyć to możesz w każdej księgarni lub przez internet kupić książki – POLECAM:
http://helion.pl/ksiazki/prepro.htm
http://helion.pl/ksiazki/pr15ts.htm
http://helion.pl/ksiazki/cwadop.htm


Pozdrawiam

Paul


wtorek, 10 stycznia 2006, 00:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 12:46
Posty: 102
Lokalizacja: Bełchatów
Post 
wisa napisał(a):
Hmmm..... Do montarzu programu nie znam żadnego :)
Ale do montażu to Adobe Premiere, Edius, VideoStudio.......... oj, lista długa. Wszystko zależy od: zamożności, klasy komputera, znajomości softu i języka obcego..... itp :)
Pozdrawiam


i tego co chcemy montowac .... do montazu newsow w TV , szybkiego ciecia najlepszy jest Edius, Premier jest za bardzo cukierkowy, za wolny, za bardzo zbajerowany ... :)

_________________
----------------------------------
time .... relative .....


niedziela, 15 stycznia 2006, 11:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
grafix napisał(a):
do montazu newsow w TV , szybkiego ciecia najlepszy jest Edius, Premier jest za bardzo cukierkowy, za wolny, za bardzo zbajerowany ... :)
Kwestia wprawy. Po dwóch latach używania premiere spróbowałem vegasa, ediusa oraz avida i na żadnym z nich potrafiłem pracować tak szybko i efektywnie jak na AP. Nie używałem ich zbyt długo, ale nie wydaje mi sie bym na vegasie czy ediusie mógł pracować szybciej niż na premiere, nawet po dłuższym treningu. Co innego avid, tam kilka rozwiązań bardzo mi sie spodobało.


niedziela, 15 stycznia 2006, 12:16
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 12:46
Posty: 102
Lokalizacja: Bełchatów
Post 
-Damian- napisał(a):
grafix napisał(a):
do montazu newsow w TV , szybkiego ciecia najlepszy jest Edius, Premier jest za bardzo cukierkowy, za wolny, za bardzo zbajerowany ... :)
Kwestia wprawy. Po dwóch latach używania premiere spróbowałem vegasa, ediusa oraz avida i na żadnym z nich potrafiłem pracować tak szybko i efektywnie jak na AP. Nie używałem ich zbyt długo, ale nie wydaje mi sie bym na vegasie czy ediusie mógł pracować szybciej niż na premiere, nawet po dłuższym treningu. Co innego avid, tam kilka rozwiązań bardzo mi sie spodobało.


uwierz mi :) edius jest najlepszy do szybkich newsow ;] sprawdzilismy w naszej tv oba progi :)

_________________
----------------------------------
time .... relative .....


niedziela, 15 stycznia 2006, 18:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Edius jest... smieszny i uroczy. Ale ja zostane przy Avidzie i Final Cutcie.

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


niedziela, 15 stycznia 2006, 19:11
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post 
Cytuj:
uwierz mi edius jest najlepszy do szybkich newsow ;] sprawdzilismy w naszej tv oba progi

ale płynnie wzrastającego rozmycia nie zrobi :lol:
dzięki, ja pozostaję za to przy AP6.

pozdro.

_________________
Obrazek


niedziela, 15 stycznia 2006, 20:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 4 lipca 2005, 12:46
Posty: 102
Lokalizacja: Bełchatów
Post 
GrassHoppeR napisał(a):
Cytuj:
uwierz mi edius jest najlepszy do szybkich newsow ;] sprawdzilismy w naszej tv oba progi

ale płynnie wzrastającego rozmycia nie zrobi :lol:
dzięki, ja pozostaję za to przy AP6.

pozdro.


A po co ci plynne rozmycie w skladaniu newsa do tv ?
od plynnych rozmyc jest operator kamery w tym przypadku

pozdro TT

_________________
----------------------------------
time .... relative .....


niedziela, 15 stycznia 2006, 22:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL