Teraz jest piątek, 15 listopada 2019, 22:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Pentium D 820 2.8 GHz Dual Core 2x1 MB cache....prędkość kom 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Pentium D 820 2.8 GHz Dual Core 2x1 MB cache....prędkość kom
mam pytanie. mam
Pentium D 820 2.8 GHz Dual Core 2x1 MB cache
płytę GIGABYTE GA-8i945P PRO i945P
i 1gb ramu.
kompresja za pomocą procoder-a filmu 1godzinnego do mpg to 1godzina 20minut.
zastanawiam się czy to nie za wolno.
kiedy patrzę podczas kompresji na użycie procesora to jest ono na poziomie 60-70 procent.... Jak zrobic żeby procesor był wykorzystywany maksymalnie....? może coś jest właczone albo wyłączone.


czwartek, 19 stycznia 2006, 16:24
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post Re: Pentium D 820 2.8 GHz Dual Core 2x1 MB cache....prędkość
lukasz84 napisał(a):
kompresja za pomocą procoder-a filmu 1godzinnego do mpg to 1godzina 20minut.
Ile przebiegów, jakie ustawienia
Cytuj:
kiedy patrzę podczas kompresji na użycie procesora to jest ono na poziomie 60-70 procent.... Jak zrobic żeby procesor był wykorzystywany maksymalnie....? może coś jest właczone albo wyłączone.
Uaktualnić procodera, najnowsza wersja poprawnie wykorzystuje pentium D


czwartek, 19 stycznia 2006, 16:40
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
1 godzina konwertuje Ci się w 80 minut ?????
No normalnie żal mi się Ciebie zrobiło... Toż to koszmarnie wolno ! Najlepiej jakby trwało to w przedziale 10-17 sekund :-)
OK - koniec żartów. Nie mogłem się powstrzymać bo właśnie jestem po konwersji materiału 1-godzinnego.
Nie zgadłbyś ile zajęło to mojemu komputerkowi uzbrojonemu w Durona 700 i 256 SDRAM...
 
Nie będę Cię męczył i Ci powiem:

!!! 17 GODZIN !!!
 
Serio ! Nie żartuję - doceń to co masz !
Pozdrawiam


czwartek, 19 stycznia 2006, 21:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 22:45
Posty: 72
Post 
mam to samo co ty z niewielką różnicą Pentium D 830 3.0 GHZ.
1 godzina czystego materiału DV na timeline Ediusa , procoder for edius konwertuje mi w przebiegu 2 pass , speed quality w jedną godzinkę , czyli 1:1 (tzw. RT). dodam że mam Ediusa 3.61 i procoder for edius ver. 01.15.02.00.
to wszystko.


czwartek, 19 stycznia 2006, 23:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
kompresja z edius-a w wersji jak pamięć mnie nie zawodzi 3.3. VBR 2pass 120minut nastawiona na najlepsza jakosc.


wtorek, 24 stycznia 2006, 11:02
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Jeżeli zależy komuś na dużej szybkości przy eksporcie do MPEG2 to niech pomyśli nad zakupem Ediusa w wersji BROADCAST. (jest także upgrade z "normalnego" Ediusa) W tym pakiecie jest program: Speed Encoder for HDV, który daje niesamowitą jakość obrazu przy bardzo dużej szybkości kodowania.

http://www.canopus.co.jp/catalog/edius/ ... _index.htm
http://www.canopus.com/products/EDIUSBr ... /index.php


wtorek, 24 stycznia 2006, 11:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
czy wieciejaka jest cena tego dodatku i gdzie można kupić??


środa, 25 stycznia 2006, 11:16
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31
Posty: 223
Lokalizacja: Warszawa
Post 
kupisz w firmach na B... -> BEiKS i BSmultimedia. Upgr. kosztuje coś chyba 2 tysiaki :))


środa, 25 stycznia 2006, 13:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL