|
Teraz jest wtorek, 10 grudnia 2019, 07:06
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
niektóre odtwarzacze dvd nie odtwarzaja...
Autor |
Wiadomość |
fotomich
Stary wyjadacz
|
 niektóre odtwarzacze dvd nie odtwarzaja...
Witam
Pisze w imieniu znajomego, ów znajomy przerabia filmy na Lets edicie, konwertuje do m2p a nastepnie wypala w Ulead DVD Movie Factory 4. Plyty dvd, ktore oddaje u jednych sa odtwarzane u innych nie. Jaka moze byc przyczyna? Powiem tylko ze plyty firmowe, z reguly minusy, predkosc nagrywania mala....
Objawami jest zrywanie obrazu, klatka stop albo dvd wogole nie wystartuje. Z moich obserwacji wynika ze chodzi tutaj o firmware odtwarzaczy dvd...?
|
piątek, 3 lutego 2006, 20:12 |
|
 |
bkoz
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26 Posty: 222 Lokalizacja: śląsk
|
miałem podobny problem, z początku myślałem że za duża prędkość nagrywania, bo zakupiłem nową nagrywarke firmy sony , na starej tdk było ok. Odtwarzacz manta nie radził sobie z płytami nagranymi na sony, co dziwne dvd- rw chodziły a zwykłe dvd-r nie chodziły. sróbowałem w moim starym odtwarzaczu panasoniku , płyta chodzi . nie miałem więc wyjścia i zmieniłem firmare manty na nowsze które ściągnełem z netu ,śmiga teraz wszysko aż miło. jak zmienisz firmare to odtwarzacz wraca do fabrycznych nastawów , nie zdziw sie że będziesz miał jakieś pasy jeśli masz włączone przez wejście s video . nastaw wszystkie ustawienia od nowa
|
piątek, 3 lutego 2006, 22:19 |
|
 |
fotomich
Stary wyjadacz
|
dzieki za odpowiedz! Własnie po wgraniu nowego oprogramowania do manty problem ustapił, tylko on jak daje dvd komus innemu to u innych nie chodzi, a zdarza sie ze do dvd niektorych producentow nowego oprogramowania nie ma...pozdro
|
sobota, 4 lutego 2006, 11:13 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Powiem tak.... Starsze, kilkuletnie odtwarzacze mają problemy z czytaniem nagrywalnych płyt. Kiedyś kilka różnych przetestowałem z różnymi nośnikami. I doszedłem do wniosku, że będę nagrywać tylko na płytach dvd+r verbatim. No i od półtora roku nie miałem żadnej reklamacji  Mało tego, paru osobom przegrałem już zrobione płyty na nośnik +r verbatima i ich odtwarzacze "odżyły".
Pozdrawiam
|
sobota, 4 lutego 2006, 11:58 |
|
 |
fotomich
Stary wyjadacz
|
To dziwne bo ja z kolei nagrywam na dvd - r verbatim albo tdk i jest ok. dziwi mnie to poniewaz starsze odtwarzacze przeznaczone sa głównie na dvd - r.....
Pozdrawiam
|
sobota, 4 lutego 2006, 13:34 |
|
 |
arieloza
Stały bywalec
|
'wisa" ma racje ja tez mnialem yen problem zniknal kiedy wypalilem plytki dvd r+ teraz tylko na tych wypalam a jak jest problem to ewentualnie r-
PS. Moze ktos wie gdzie mozna kupic verbatima printable ale r+
|
sobota, 4 lutego 2006, 14:00 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Wystarczy wypalać +r jako dvd-rom i chodzą wszędzie
Pozdrawiam
|
sobota, 4 lutego 2006, 15:37 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|