Teraz jest niedziela, 7 marca 2021, 01:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Obraz na pelnym ekranie 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Obraz na pelnym ekranie
Wiem ze juz bylo podobne pytanie, ale chyuba nie do konca...

Chcialbym, zeby film byl na pelnym ekranie, jakie musze ustawic parametry??

(jestem bardzo poczatkujacy - bylbym wdzieczny za tlumaczenie, jak dla debila :))

Kiedy eksportuje plik mam go w kazdym odtwarzaczu z ramka naokolo...

//edit

Przedstawie na rysuneczku o co mi chodzi

W tej chwili wyglada to tak:
Obrazek

A chcialbym zeby bylo na pelnym ekranie, lub chociaz troche wieksze :)


poniedziałek, 3 kwietnia 2006, 16:16
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 24 grudnia 2004, 01:55
Posty: 233
Post 
Wydaje mi sie, ze robisz na Uleadzie? Jesli tak to najprawdopodobniej przechwyciles material w nizszej rozdzielczosci i eksportowales w wyzszej. Wiem, ze wyrazam sie dosc niejasno, ale pamietam, ze kiedy zaczynalem moja przygode z montazem na PC to tez zrobilem w ten sposob jeden filmik :P Tylko nie pamietam jak hehe Uzyj lepiej Pinnacle Studio :d Jest wedlug mnie wygodniejszy i bardziej intuicyjny... Pozdrawiam!

_________________
Nie sugeruj się emblematem :)


poniedziałek, 3 kwietnia 2006, 19:05
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 14:58
Posty: 98
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Nie w Uleadzie bo pisał ze Premiere :D

bagi napisał(a):
esli tak to najprawdopodobniej przechwyciles material w nizszej rozdzielczosci i eksportowales w wyzszej


co do tego to sie zgodze.. masz teraz dwa wyjscia
1) przechwycic materiał ponownie w "pełym palu" (720*576)
2) rozciągnąć lub uzyc zoomu i przeliczyc cały material co wplynie niekorzystnie na jego jakosc..
jesli zależy Ci na materiale (czyt. jakości) zacznij od nowa...

_________________
Pozdrawiam
Witek Knapik


poniedziałek, 3 kwietnia 2006, 19:26
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 17 grudnia 2005, 14:48
Posty: 63
Post 
Tak tak robisz tak jak premiere wskazuje. To jest rozdzielczość dla telewizora. To co chcesz obejzec na telewizorze w całość na kompie bedzie własne takie małe. Jest to spowodowane roznicą rozdzielczości między monitorem komputera a telewizorem. Jeżeli film odtworzysz na ekranie telewizora obraz bedzie pełny.

To samo się dzieje jesli chcesz obejzec filmik (np divix) odtwarzany z kompa na telewizorze. Musisz go zmniejszyć zeby się na telewizorku zmiescił :)


wtorek, 4 kwietnia 2006, 07:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL