Teraz jest sobota, 7 grudnia 2019, 14:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Zalecany komputer do studia 10 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 22 stycznia 2006, 20:57
Posty: 37
Post Zalecany komputer do studia 10
Na tej stronie jest zalecany komp do studia 10
http://www.pinnacle.com.pl/zestaw1.php

_________________
AMD 64/3000+,1x80GB+1x200GB, 2x512:+256 RAM , GF 5500 FX , WIN XP SP2, STUDIO+ 10.5full,10.5.2


piątek, 24 marca 2006, 10:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post Re: Zalecany komputer do studia 10
Mariusz74 napisał(a):
Na tej stronie jest zalecany komp do studia 10
http://www.pinnacle.com.pl/zestaw1.php


Sprawdziłem - cytat:
"Zestaw idealny dla amatorów edycji video
(obszar zastosowań - Studio 10)

* ....................
* Klawiatura i mysz Logitech
* ...................."

Fakt - najważniejszy element to myszka i klawiatura określnej firmy - hehe.
Podobno, jeżeli ma zielony kolor w różowe gwiazdki, to Studio 10 działa super :lol:

A tak prawie poważnie mówiąc, to bez procesora dziesięcio rdzeniowego taktowanego 10 GHz + 10 GB RAM do Studia 10 nie ma co zasiadać.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


sobota, 25 marca 2006, 22:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 15:55
Posty: 211
Lokalizacja: waw
Post 
Heheheh
Wg. mnie to spokojnie wystarczy jakis AMD 2.0, do tego 512 ramu, dysk tez bez wodotryskow a myszka moze byc nawet ATecha ;) jak chodzi Ci windows movie meaker tyo i to pojdzie :D:D:D
Nie no przesadzaja z tym prockiem :D Bez przesady.... skoro Uwazaja ze D805 jest niezbedny do Studio 10 to nie dziwie sie ze Liquid taki niestabilny jest.... Pewnie testowali go na dwuprocesorowych-podwojnordzeniowych machinach z 8 giga ramu na pokladzie.
Jezu i jeszcze 1 Giga ramu... PRZETESTOWALEM! Nawet material HD (bezposrednie zgranie z FX1) chodzil bez wiekszych problemow na bartonie 2500 i 512 ram... Od ludzi kase wyciagaja tylko....


sobota, 25 marca 2006, 23:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11
Posty: 338
Lokalizacja: Kraków
Post 
Z grafiką też chyba przesadzili...
Ja na zintegrowanej pracuję i jakość filmu nie jest gorsza :wink:

_________________
Obrazek
WIDEOFILMOWANIE... PIERWSZE KROKI


wtorek, 4 kwietnia 2006, 23:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 9 lutego 2006, 21:05
Posty: 44
Post 
Niestety, nie zalecam do studia żadnego AMD. W kolejnych poprawkach za każdym razem piszą,że poprawiono coś...AMD
Do normalnej pracy potrzebny jest dwurdzeniowy PIV i w miarę mocna karta, w przeciwnym razie nie zobaczymy jakis zaawansowanych przejść nie mówiąc juz renderowaniu w tle i podgladzie w pełnej rozdzielczośći.


środa, 5 kwietnia 2006, 07:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 września 2003, 12:55
Posty: 23
Post 
grzegorzw5 napisał(a):
Niestety, nie zalecam do studia żadnego AMD. W kolejnych poprawkach za każdym razem piszą,że poprawiono coś...AMD
Do normalnej pracy potrzebny jest dwurdzeniowy PIV i w miarę mocna karta, w przeciwnym razie nie zobaczymy jakis zaawansowanych przejść nie mówiąc juz renderowaniu w tle i podgladzie w pełnej rozdzielczośći.


Popieram. Studio to dość wymagający twór, nie grzeszący stabilnością. Myślę, że zaproponowany zestaw na stronie pinnacla jest jak najbardziej uzasadniony.
Przesadzili jedynie z kartą grafiki. Podobno od Radeona X700 (a takiego posiadam i mogę potwierdzić) przy włączonym wspomaganiu sprzętowym, wszystkie przejścia płynnie chodzą w czasie rzeczywistym. Moja karta ma 256 MB RAM`u.


środa, 5 kwietnia 2006, 08:47
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 9 lutego 2006, 21:05
Posty: 44
Post 
W uzupełnieniu:
niestabilność studio 10 jest w jakims stopniu spowodowana regionalizacją. Jakąś wskazówką jest patch 10,52 w opisie jest inf...
Sprawdziłem 4 karty grafiki
raden 900 vivo
radeon 550 AGP
radeon 550 PCI
radeon 700
radeon 800xl
i dopiero na tej ostatniej mam większość efektów i przejść w czasie rzeczywistym
Jeszcze jedna uwaga, zmiana systemu na XP 64 profesional skutkuje skróceniem czasu renderowania do 25%
Ponadto przy maszynie durdzeniowej mozliwe jest renderowanie filmu- zajętość procesora 75% i nagrywania płyty DVD jednocześnie.


środa, 5 kwietnia 2006, 09:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 403
Post 
Do Siwyyy7 Czy pracujesz na PS 10 ze zintegrowaną?Ja robię w PS9+ też ze zintegrowaną i zastanawiam się czy PIV 2,4 HT na płycie Abita ze zintegrowaną grafiką to pociągnie.


środa, 5 kwietnia 2006, 09:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 września 2003, 12:55
Posty: 23
Post 
grzegorzw5 napisał(a):
... i dopiero na tej ostatniej mam większość efektów i przejść w czasie rzeczywistym


Ja nie znalazłem takiego przejścia w całym pakiecie HFX 5.5 , które mogłoby mi przyciąć przy karcie SAPPHIRE HYBRID X700 256MB. Korzystam jednak ze Studia 9.3.5. Procek to PIV 3.4GH, 2GB RAM (Dual).
Pozdrawiam.


środa, 5 kwietnia 2006, 09:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL