Teraz jest czwartek, 12 grudnia 2019, 12:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Płyta główna ASROCK 775i65PE , czy warto pod edycje Video 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:45
Posty: 117
Lokalizacja: Polska
Post Płyta główna ASROCK 775i65PE , czy warto pod edycje Video
witam
jak w temacie
planuje upgrade kompa po kosztach
tylko procek dual core Pentium D i płyta na AGP i z DDR

wśród różnych marek nie ma nic ciekawego , a jak już to sa okrojone,
znalazłem ASROCKA i jak na te firme to płyta jest nieźle wypasiona
ASROCK 775i65PE
http://www.asrock.com/product/775i65PE.htm
nawet widać po biosie że firma stara się coraz to nowsze aktualicaje ładować

czy warto ją zakupić pod Pentium i jak się ma ona do wydajności


wtorek, 18 kwietnia 2006, 17:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 15:55
Posty: 211
Lokalizacja: waw
Post 
Osobiscie zawsze ASUSA uzywalem i nie ma co jak cos jest firmowe to pewne. Na aktualizacje BIOSu tez nie narzekam.
Sprawdz ASUSA P5RD1-VM. Znajomy uzywa i nie narzeka.


wtorek, 18 kwietnia 2006, 20:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
nie kupuj ASROCKA... to budżetowe ASUSY, lepiej dołóż 50zł i kup ASUSA...i po co się pakujesz w AGP gdy karty PCI-EXpress są tanie i dostępne...

pozdrawiam


środa, 19 kwietnia 2006, 02:35
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:45
Posty: 117
Lokalizacja: Polska
Post 
w sumie racja
ale chcę tylko procek i płyte wymienić
grafike mam ATI RADEONA 9800 PRO i jestem z niej bardzo zadowolony, a nie jestem graczem , program PLE sobie radzi z GPU super przy pomocy tej karty
w sumie chcę przejść na dwa rdzenie tylko po to żeby rendering był w czasie rzeczywistym i kompresja pod DVD też 1:1
dlatego szukam takiej płyty co ma AGP i obsługuje Pentium D

czy może coś jest innego niż Asrock , czy tylko asrock


środa, 19 kwietnia 2006, 06:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Hej

zastanów się nad sprzedażą karty... jest sporo warta a na allegro widziałem ostatnio nVIDIĘ QUADRO FX1400, bardzo wydajna karta na PCI-EXPRESS... dojdzie cena do jakichś 700-800zł... ale wydaję mi się, że warto... nowy soft korzysta z GPU a te karty są na prawdę niezłe, zmieniłem ostatnio na FX tyle, że AGP... no i kręci się wszystko jak holenderski wiatrak... :)

tyle, że nie jestem pewien czy zmiana płyty z PCI-E nie pociągnie także wymiany ramu na DDR2...

Pozdrawiam tymczasem, składam aktualnie kolejny komputer więc zorientuję się w płytach i dam znać...

Muchomor


środa, 19 kwietnia 2006, 11:17
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:45
Posty: 117
Lokalizacja: Polska
Post 
no tak
ale karty ATI9800 PRO nie sprzedam , jest za dobra , szkoda ,
poza tym przechodząc na PCI x16 trzeba też wymienić pamięci na DD2

więc nie wchodzi to w gre

upatrzyłem dwie płyty Firmy Asus

jedna jest na intelu , druga na Via
w sumie wychodzi że na na Via jest szybsza, choćby z tym że ATA ma 133, a ta na intelu ATA jest na 100 tylko
i jeszcze zastosowanie magistali, na inelu ma tylko 533/800, a na Via 533/800/1066

No i na Via ma dwa sloty PCI x16 i AGP
a na Intelu tylko AGP
ale to na drugim miejscu

ASUS P5P800-SE
http://www.asus.com.tw/products4.aspx?m ... 2=11&l3=26
i
ASUS P5VD1-X
http://www.asus.com.tw/products4.aspx?m ... =11&l3=206

I która, na intelu wolniejszym, czy na VIA szybszym

sądzę ze VIA


środa, 19 kwietnia 2006, 11:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ta prędkość ATA nie jest niezwykle istotna, bo dysk i tak nie obsługuje takiego transferu...
Osobiście nie składam komputerów na innych chipsetach do procesorół intela, ale w tym wypadku ta na VIA obsługuje RAID 0 i 1, co może Ci się przydać, a co chyba najważniejsze obsługuje 64bitowe procesory...
Natomiast PCI-express i tak działa z zaniżoną wartością, więc nie jest to najważniejsze rozwiązanie, dla CIebie zresztą zbędnę...
zauważyłem jednak jeden brak... w specyfikacji nie ma portu FIRE WIRE... Lepiej w sumie żeby był na płycie, no chyba, że masz dodatkowy kontroler to podłączasz do PCI i nie będzie kłopotu... chyba gigabyte ma w ofercie płytę z firewire...

pozdrawiam


środa, 19 kwietnia 2006, 14:23
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 21:45
Posty: 117
Lokalizacja: Polska
Post 
Mam wszystko
na dodatkowe dyski dodatkowy kontoler na PCI
Fire Wire na PCI

w sumie tylko procek i płyta

czy ten ASUS P5P800-SE nie obsługuje 64BIT ???? czy obsługuje ??


środa, 19 kwietnia 2006, 14:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL