|
Teraz jest środa, 20 stycznia 2021, 09:09
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
MotionDV, Sweet Movie Studio - jakaś alternatywa?
Autor |
Wiadomość |
Yomek
Nowy
|
 MotionDV, Sweet Movie Studio - jakaś alternatywa?
Witam,
Niedawno nabyłem kamerę cyfrową Panasonic NV GS280 (zresztą w dużej mierze dzięki przeczytanym tu opiniom na jej temat). Z góry więc uprzedzam, że jestem w tych sprawach dopiero raczkujący  .
Do kamery było dołączone następujące oprogramowanie: MotionDV Studio i Sweet Movie Life. I tu mam problem. Bowiem, aby za pomocą tych programów skopiować obraz z taśmy do peceta przez USB, muszę posiadać Windows XP z zainstalowanymi service packami. Tu mam więc pytanie: czy istnieje jakaś alternatywa dla tych programów, jakiś inny, który bym mógł używać bez service packów? Czy to raczej niezbędne i po prostu innego wyjścia nie ma?
Z góry dziękuję za odpowiedź, przepraszam jeżeli pytam się o rzeczy dla Was oczywiste, ale na kamerkach jak dotąd się nie znam (choć mam nadzieję, że i to się zmieni  ).
Pozdrawiam, Yomek
|
poniedziałek, 24 lipca 2006, 15:28 |
|
 |
switkowski1
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51 Posty: 491 Lokalizacja: Kozienice
|
Jaki masz system operacyjny? W XP chodzi bez servispacka2. Czy próbowałeś instalować?
Pozdrawiam
_________________ Stanisław
|
poniedziałek, 24 lipca 2006, 21:15 |
|
 |
Yomek
Nowy
|
Windows XP, ale i tu potrzebny jest choćby service pack 1.
|
wtorek, 25 lipca 2006, 08:06 |
|
 |
switkowski1
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51 Posty: 491 Lokalizacja: Kozienice
|
Serwispack1 w niczym nie przeszkadza, a wprost przeciwnie. Dlaczego nie możesz go zainstalowac? Jeśli interesują Cię inne softy, możesz wypróbować na trialach. Są na stronach firm, lub pełne w sklepach, np. ulead.com: http://www.ulead.com/products/runme.htm; premiere http://www.adobe.com/downloads/#videoau ... nnacle.php
_________________ Stanisław
|
wtorek, 25 lipca 2006, 10:16 |
|
 |
Yomek
Nowy
|
za ich pomocą też można kopiować obraz z taśmy do peceta?
|
wtorek, 25 lipca 2006, 15:31 |
|
 |
zet120
Aktywny bywalec
|
Yomek napisał(a): za ich pomocą też można kopiować obraz z taśmy do peceta?
Tak.
|
wtorek, 25 lipca 2006, 15:37 |
|
 |
Yomek
Nowy
|
wystarczy adobe premiere elements? ten sofcik akurat posiadam
|
wtorek, 25 lipca 2006, 17:11 |
|
 |
zet120
Aktywny bywalec
|
No to włącz ten program i do dzieła!
|
wtorek, 25 lipca 2006, 19:27 |
|
 |
lucbesson
Nowy
|
Witam, mam pytanko chciałbym nagrywać na stacjonarnej nagrywarce DVD bezpośrednio z kamerki GS280. Proszę o pomoc jak to zrobić? Czy sie da jesli tak to jakim kablem?
Nagrywarka LG RH200MH Złącza: Fire-Wire, A/V-In, S-Video In, DV-In, Coaxial, Optyczne A/V-In/Out, Component/P.Scan S-Video Out, HDMI
Z góry dziękuję i pozdrawiam
luc
|
środa, 9 sierpnia 2006, 14:54 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|