Teraz jest poniedziałek, 20 sierpnia 2018, 07:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Program do zrzutów z ekranu. najlepiej do mv2. istnieje????? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 17 lipca 2006, 23:28
Posty: 39
Lokalizacja: Stąporków
Post Program do zrzutów z ekranu. najlepiej do mv2. istnieje?????
Witam.
Tworzę kurs pewnego programu. Jednak pojawił się dość spory błąd. Nagrywam Snagit lub hypercam i innymi do formatu avi (tylko do takiego - filmowego - można) 25kl/s 720x576px (pod format na dvd) Wrzucam do encore - gdzie mam zrobione menu. I tutaj po konwersji obraz strasznie "skacze". przy ruszaniu myszką, zmianie okien - nie ma reguły. Sprawdzalam też programem TMPGEnc (z avi do mv2 + wav), niby troche się poprawia, ale nadal troche skacze. Co z tym zrobić? może ktoś ma jakiś pomysł, a może istnieje program, który zgrywa z ekranu od razu do mv2??? Proszę o pomoc. Testowałam konwersję przy różnych ustaieniach, ale nie zdażyło się tak, żeby bylo naprawdę ładnie. Pomóżcie.

_________________
AMD Athlon 64 X2 4400+, Microstar K8N Neo4-FI, PDP Patriot LLK 2 x 1GB, Matrox Parhelia APV 128MB DDR BOX, 2x Seagate 300 GB Barracuda SATAII, Chieftec BA-01B-B-B, Tagan 580W - U15, LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H20L LightScribe, Windows XP Pro


piątek, 4 sierpnia 2006, 23:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Myslę ż emasz problemy z przeplotem spróbuj w opcjach kodowania programu który używasz zmienić kolejnośc nagrywanych półobrazów lub jesli nie masz takiej opcji dać lekkie rozmycie obrazu blura.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 5 sierpnia 2006, 00:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 17 lipca 2006, 23:28
Posty: 39
Lokalizacja: Stąporków
Post 
Nie mam opcji rozmywania w programach do zrzutow. A może jesteś w stanie podać mi nazwy programow, które się do tego nadają??? prose o pomoc.

_________________
AMD Athlon 64 X2 4400+, Microstar K8N Neo4-FI, PDP Patriot LLK 2 x 1GB, Matrox Parhelia APV 128MB DDR BOX, 2x Seagate 300 GB Barracuda SATAII, Chieftec BA-01B-B-B, Tagan 580W - U15, LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H20L LightScribe, Windows XP Pro


sobota, 5 sierpnia 2006, 00:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Jesli plik jest AVI to polecam VIRTUAL DUB (free) i filtry do usuwania przeplotu lub rozmywania blurr.

np:

http://www.pcworld.pl/ftp/program.asp?sys=pc&id=7391

można tez otworzyć plik mpg2 ale nei wiem czy bedzie potrafił zapisać

http://fcchandler.home.comcast.net/stable/


Ewentualnie możesz spróbowac w komercjonalnych programach choćby w prostym Pinnacle 10 z polskim interfejsem. Otworzy plik mv2 oraz potrafi do do niego zapisać.
TRIAL MASZ TUTAJ DO ZAKUPU POLECAM WERSJĘ PLUS
http://www.pinnaclesys.com.pl/studio10/ ... nload.html
http://sklepwideo.pl/studio10.php

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 5 sierpnia 2006, 21:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 22:30
Posty: 309
Post 
Staram się zrobić coś podobnego a mianowicie formę multimedialnej instrukcji obsługi.
Do przechwytywania obrazu użyłem CamStudio (program jest dawnowy) i kodeka CamStudio Lossless Codec v.10. Otrzymane avi wrzuciłem do VirtualDuba i jeszcze raz przeliczyłem. Tak przygotowane avi bez problemów daje się obrabiać w pinnaclu i vegasie.
Szczerze powiedziawszy to nie wiem czego się pozbyłem używając VirtualDuba. Plik utworzony bezpośrednio w CamStudio nie chciał się wczytywać ani do vegasa ani do pinnacla.


niedziela, 6 sierpnia 2006, 10:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 17 lipca 2006, 23:28
Posty: 39
Lokalizacja: Stąporków
Post 
Dzięki Pedro79 za odpowiedź:)zaraz będę kombinować.
PS. sheepi a czy konwertowaleś te pliki avi na mpeg2?
To jest najważniejsze, czy wtedy widoczny jest przeplot?

_________________
AMD Athlon 64 X2 4400+, Microstar K8N Neo4-FI, PDP Patriot LLK 2 x 1GB, Matrox Parhelia APV 128MB DDR BOX, 2x Seagate 300 GB Barracuda SATAII, Chieftec BA-01B-B-B, Tagan 580W - U15, LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H20L LightScribe, Windows XP Pro


niedziela, 6 sierpnia 2006, 11:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 22:30
Posty: 309
Post 
Nie, wszystko robiłem w avi.


niedziela, 6 sierpnia 2006, 14:55
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 17 lipca 2006, 23:28
Posty: 39
Lokalizacja: Stąporków
Post 
Sluchajcie!
W power dvd wyłaczyłam tryb usuwania przeplotu i nic się nie dzieje! nic nie skacze.

Zainsatlowałam tez na drugim komputerze ściągnięta właśnie wersję 6 trialową powerdvd i przy ustawieniu usuwaj przeplot, a także bez niego wszystko działa. Kto mi to wytłumaczy? (Na moim komputerze działa dobrze tylko wtedy jak jest wyłączone usuwanie przeplotu a na innym w obu przypdakach)hm

I skoro jest przeplot to niby powinien działać dobrze na stacjonarnych odtwarzaczach dvd. Co o tym myślicie?
PS. nie mam stacjonarnego ostwarzacza dvd.

_________________
AMD Athlon 64 X2 4400+, Microstar K8N Neo4-FI, PDP Patriot LLK 2 x 1GB, Matrox Parhelia APV 128MB DDR BOX, 2x Seagate 300 GB Barracuda SATAII, Chieftec BA-01B-B-B, Tagan 580W - U15, LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-H20L LightScribe, Windows XP Pro


wtorek, 8 sierpnia 2006, 15:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL