Teraz jest poniedziałek, 22 kwietnia 2019, 20:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Corwin's Quest (warstwy) 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post Corwin's Quest (warstwy)
Witam.
Ostatnio zainteresowal mnie montaz na warstwach w programie Corwin's Quest nadawanego na Animal Planet.
Przykladem moze byc, np. scenka jak prowadzacy plynie na lodzi, nastepuje stop klatka i warstwa z kolesiem na lodzi ucieka w bok a tlo zostaje tak jakby bylo nagrane bez niego (wszystko nagrywane w ruchu) - i wlasnie to mnie zastanawia, jak takie cos uzyskac.

Dzieki za wszelkie odpowiedzi.


niedziela, 4 lutego 2007, 20:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Mike , masz przecież Vegasa . Stawiasz dwie warstwy takie same (stop klatka). Na górnej wycinasz obiekt i nieco powiększasz (na kluczach). Przesuwasz go tak aby cały czas zasłaniał ten sam obiekt z dolnej . Z tego linka http://www.sonymediasoftware.com/downlo ... sp?DID=496 weź
Vegas 5 Sample Projects (from Vegas CD) o ile pamiętam to w tej paczce jest projekt z tym zagadnieniem (fotka Indianina) . Może to jest to o co tobie chodzi ?


niedziela, 4 lutego 2007, 21:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
MirekM napisał(a):
Mike , masz przecież Vegasa . Stawiasz dwie warstwy takie same (stop klatka). Na górnej wycinasz obiekt i nieco powiększasz (na kluczach). Przesuwasz go tak aby cały czas zasłaniał ten sam obiekt z dolnej . Z tego linka http://www.sonymediasoftware.com/downlo ... sp?DID=496 weź
Vegas 5 Sample Projects (from Vegas CD) o ile pamiętam to w tej paczce jest projekt z tym zagadnieniem (fotka Indianina) . Może to jest to o co tobie chodzi ?


Dzieki za odp. Takie cos co opisujesz, to znam :wink:
Wlasnie o to chodzi, ze np. ten koles z lodka na stop klatce jako warstwa ucieka z ekranu i zostaje rzeka - tak jakby byla nagrywana bez tej lodki. Wszystko jest nagrywane w ruchu, i daje naprawde zadziwiajacy rezultat.
Bo ze statywu, w statycznym ujeciu mozna nagrac goscia, a pozniej samo tlo i pojdzie jak po masle.
A ten przypadek mnie zastanawia...


poniedziałek, 5 lutego 2007, 00:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
To możliwe że z wózka 2 razy .


poniedziałek, 5 lutego 2007, 01:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
a, zapomnialem dodac ze kamera tez sie znajdule na tej lodce, wiec trudno tam dac wozek.


poniedziałek, 5 lutego 2007, 01:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
deja vu - kto oglądał film to wie :D

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


wtorek, 6 lutego 2007, 00:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
jeesoo napisał(a):
deja vu - kto oglądał film to wie :D


no to podziel sie wiedza :wink:


niedziela, 11 lutego 2007, 23:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL