Teraz jest czwartek, 18 kwietnia 2019, 16:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 AE 7 i dzwiek 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 21:29
Posty: 80
Lokalizacja: POLSKA łódzkie
Post AE 7 i dzwiek
Witam mam problem z importem dzwieku do AE 7 i w sumie to nie wiem jakie pliki on obsluguje. Zaczynam zabawe z tym programem wiec prosze o wyrozumialosc. A drugie pytanko jest zupelnie z innej beczki tzn, jak mam zrobic odbiecie jakiegos obiektu ale tak zeby wygladalo to tak jakby ten obiekt odbijal sie w wodzie i poruszal sie tak jakby na niej.


piątek, 13 kwietnia 2007, 16:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
AE importuje pliki .wav, .mp3, .wma., .mpa.

zabawe z AE rozpoczynamy tutaj:
http://www.creativecow.net/articles/aftereffects.html
oraz
http://www.videocopilot.net/
a dla bardziej obcykanych (to raczej są pomysły na animacje):
http://www.ayatoweb.com/

na CreativeCow jest tutorial jak zrobić efekt o którym mówisz...

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


piątek, 13 kwietnia 2007, 19:17
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 21:29
Posty: 80
Lokalizacja: POLSKA łódzkie
Post 
Croolick napisał(a):
AE importuje pliki .wav, .mp3, .wma., .mpa.

zabawe z AE rozpoczynamy tutaj:
http://www.creativecow.net/articles/aftereffects.html
oraz
http://www.videocopilot.net/
a dla bardziej obcykanych (to raczej są pomysły na animacje):
http://www.ayatoweb.com/

na CreativeCow jest tutorial jak zrobić efekt o którym mówisz...

Więc co do linków są świetne i dzięki wielkie za nie ,ale co do dźwięku to problem jest nadal bo owszem AE zaimportował pliki ale w ogóle ich nie słyszę i w sumie to nie wiem co mam zrobić bo odtwarza z normalną predkoscią pliki video ale dźwięku nie ma. Może to przez kartę muzyki (SB X-FI)?? Może wystąpić taki problem?? I jeszcze jedno czy są jakieś wskazówki co do ustawienia tego programu żeby działał jak najszybciej?


poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 12:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Dźwięk słychać tylko wtedy gdy robisz podgląd do RAM'u i z niego odtwarzasz i pod warunkiem że nie jest wyłączony w okienku Time Controls. Warstwa z dźwiękim też musi być włączona.

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


poniedziałek, 16 kwietnia 2007, 18:36
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 kwietnia 2007, 14:54
Posty: 3
Post 
a jka juz dam make a movie to potem nie ma dźwieku a ja go zaimpotrowalem.

[ Dodano: Sob Kwi 28, 2007 5:19 pm ]
a tych opisów jak zaczynać od początku nie ma w języku polskim?


sobota, 28 kwietnia 2007, 16:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 marca 2007, 21:29
Posty: 80
Lokalizacja: POLSKA łódzkie
Post udało się
Wielkie dzieki za wskazowki, juz po klopocie.


sobota, 28 kwietnia 2007, 17:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL