Teraz jest wtorek, 16 lipca 2019, 05:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 słaba jakość obrazu przy zgraniu z kamery dv na twardy 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post słaba jakość obrazu przy zgraniu z kamery dv na twardy
Mam problem którego nie mogę rozwiązać. Przy zrzuceniu materiału z kamery canon xm1 na komputer i odtworzenu go w całości jakość jest bardzo kiepska. W konsekwencji tego nie udaje mi się zadowalająco skompresoać tego do divx. Robiłem to za pośrednictwem AP i vdeo studio, w obu przypadkach efekt był ten sam. Niewiem czy problem tkwi czy w kontrolerze który kupiłem za 200 zł bo reszta sprzętu jest wystarczająca czy też trzeba stosować jakiś inny program do zrywania filmu z kamery. Bardzo bym był wdzięczny gdyby ktoś mi podpowiedział w tej kwesti. Z góry dziękuję.[/img]


środa, 9 lipca 2003, 20:47
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
może nie masz zainstalowanego codeca DV (Panasonic, Canopus)


czwartek, 10 lipca 2003, 14:23
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Calkiem możliwe ale skąd taki kodek wźąść.


piątek, 11 lipca 2003, 16:32
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 maja 2003, 04:55
Posty: 35
Post 
A ja myślę. że zgrywasz w trybie "preview", spróbuj zgrać w opcji DV full-quality capture.

_________________
KOala http://www.koala.prv.pl
Seti@Home SIT@S Team
D1400@2100, ASROCK k7vt4-4x, 0,5 GB DDR, BIV 60+ 80, GF3Ti200, Iiyama HM704 UTc, WC hand made


sobota, 26 lipca 2003, 04:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Słąba jakość
Przez jaki port ( USB zy 1394 ) zgrywałeś obraz?
Jeśli przez USB to nic Ci nie pomoże - jest po prostu za wolny. Dopiero FireWire pozwala na odpowiedniej jakości zrzut nagranego materiału na kompa.


czwartek, 7 sierpnia 2003, 10:44
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 maja 2003, 04:55
Posty: 35
Post Re: Słąba jakość
BC napisał(a):
Przez jaki port ( USB zy 1394 ) zgrywałeś obraz?
Jeśli przez USB to nic Ci nie pomoże - jest po prostu za wolny. Dopiero FireWire pozwala na odpowiedniej jakości zrzut nagranego materiału na kompa.

Myślę, że chodzi o FW, przecież pisał, że kupił kontroler za 200,00- porty USB są w PC już kilka ładnych lat- tak więc kupił FW!

_________________
KOala http://www.koala.prv.pl
Seti@Home SIT@S Team
D1400@2100, ASROCK k7vt4-4x, 0,5 GB DDR, BIV 60+ 80, GF3Ti200, Iiyama HM704 UTc, WC hand made


czwartek, 7 sierpnia 2003, 19:39
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 27 stycznia 2004, 03:50
Posty: 17
Lokalizacja: Opole
Post 
A moze slaba jakosc o ktorej piszesz to horyzontalne linie widoczne bardzo wyraznie przy szybszym ruchu kamery.
Jesli tak, to jest to normalny efekt nazwany interlance lub przeplot.
Poszukaj sobie na ten temat informacji na forum - jest tego pełno.
Pozdrawiam


wtorek, 27 stycznia 2004, 04:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL