Teraz jest piątek, 23 sierpnia 2019, 22:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Vitascene a Pinnacle Studio 10 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 11 kwietnia 2007, 01:17
Posty: 12
Post Vitascene a Pinnacle Studio 10
Po długich bojach udało mi się zmusić nowy plugin PRO DAD'a do pracy ze studiem pozostaje jeszcze mały znaczek wodny na środku ekranu (pinnacle) ;-)
Prosiłbym kolegów po fachu , jeśli poradzili sobie z tym problemem o podzielenie się spostrzeżeniami w tym temacie.

Pozdrawiam Robert.


środa, 11 kwietnia 2007, 01:25
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1462
Post 
Obrazek
Obrazek


w pinnacle vitascena dziala bez problemu więc nie wiem z czym masz problem , i nikogo i nic nie trzeba zmuszać :lol:a w odpowiedzi z drugiego forum :lol: to nie plugin tylko sposób aby pinnacle przyjelo wszyskie pliki i formaty wideo lub zdjęcia . powiedzmy zjęcie w formacie PNG pinnacle tak przyjmie i jeszcze wyluminuje :lol: a tak na marginesie edytor HFX to potężna broń dla kogoś kto lubi bajerować swoje filmy , tam opisałem tylko jeden z wielu sposobów wykorzystania edytora .


środa, 11 kwietnia 2007, 02:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 11 kwietnia 2007, 01:17
Posty: 12
Post 
Witam i dziękuję za szybką odpowiedź !!!

U mnie sprawa przedstawiała się następująco:
- mam studio wer. 10.52 chociaż instalowałem 10.7 i rezultat ten sam ...
- po zainstalowaniu Vitasceny nie był widziany przez studio
- po rozpakowaniu archiwum z którego się instaluje vitascene
przegrałem pliki z folderu vitascene\current\.pinnacle
do folderu pinnacle\Studio 10\Plugins\RTFx
- po tej akrobacji vitascene zaczeło być widziane przez Studio.
- ale niestety ze znaczkiem wodnym )-:

Jeśli robię coś nie tak to prosiłbym o rade.

Pozdrawiam Robert


środa, 11 kwietnia 2007, 11:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 403
Post 
Witam.Podejrzewam żeby nie było znaku wodnego to trzeba jeszcze trochę kasy wyłożyć.
Pozdrawiam

_________________
Jeśli wydaje Ci się, że umiesz wszystko... masz rację - wydaje Ci się


środa, 11 kwietnia 2007, 12:55
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1462
Post 
chyba nie czytałeś tego tematu ????????
a tu co do vitascene

można było dopaść wersję demo vitasceny która się instalowala do pinnacle jako trzeci plugin w zakładce PRO DAP o nazwie VITASCENE no i oczywiście wymarzony łącznik dwóch klipów wideo czyli przejście HFX o nazwie vitascene . na dzień dzisiejszy producent nawet nie wymienia , że można w pinnacle tego używać , ale to nie problem

http://rapidshare.com/files/21797648/vi ... x.rar.html

pobieramy z linku rara , wypakowywujemy go , te cztery pliki wklejamy do C:\Program Files\Pinnacle\Studio 10\Plugins\RTFx i już idziemy się bawić w pinnacle vitasceną ( wklejanie plików może się odbyć po lub przed instalacją demo vitasceny )

posiadaczy kart graficznych 128 mb uprzedzam , że mogą być problemy z prawidlowym działaniem .

p.s. jak pobrać plik rar z RapidShare ; na pierwszej stronie na dole naciskamy na Free - przenosi nas na drugą stronę , jeśli mamy szczęście to pokazuje się nam sekundnik , po nim pokaże się wolne pole w które wpiszemy kod który za chwilę się ukaże . a jeśli mamy pecha to mniej więcej w połowie będzie napis z czasem jaki musimy czekać na wolną linię , no chyba że pisze ble ble ble ble ble ?????? to mamy pecha i inni nam kolejkę zajęli


środa, 11 kwietnia 2007, 15:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 11 kwietnia 2007, 01:17
Posty: 12
Post 
Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie tematem.

Do tego jak uruchomić vitascene pod Studiem to już doszedłem wcześniej...
Tylko na zrzutach ekranowych w Twoim poście te efekty są odblokowane,
a u mnie niestety znaczek wodny :(

mam jeszcze pytanie której wersji demo vitasceny używasz ??
ja ściągnąłem wersje 1.0.28 Twoja kompilacja jest 6.01.2007 a moja 24.01.2007

Jescze raz dziękuję i pozdrawiam Robert.


środa, 11 kwietnia 2007, 16:26
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1462
Post 
czyli masz lepszą od mojej :lol:


środa, 11 kwietnia 2007, 16:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 22 marca 2006, 16:32
Posty: 6
Post 
Witam. Ja mam jeszcze pytanko. Udało mi sie uruchomić vitascene w pinnaclu 10.5 za co bardzo dziekuję ale ta wredna skrzyneczka z napisem "uaktywnij pakiet efektów" Czy macie jakiś sposób na to?
Z góry DZIĘKUJĘ i POZDRAWIAM


poniedziałek, 30 kwietnia 2007, 10:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 12 stycznia 2005, 00:51
Posty: 40
Post 
witam,

skad mozna pobrac wersje demo vitasceny ?


poniedziałek, 7 maja 2007, 09:17
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1462
Post 
http://esd.element5.com/demoreg.html?pr ... 42f946a4de


poniedziałek, 7 maja 2007, 17:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL