|
|
|
Teraz jest środa, 24 lutego 2021, 20:19
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
bodek
Stały bywalec
Dołączył: czwartek, 5 października 2006, 21:45 Posty: 86 Lokalizacja: centrum
|
 Okno poglądu - Edius
Witam.
Na początku napiszę, że przeszukałem całe forum (i to nie tylko to) w poszukiwaniu tego problemu.
Testuję program Edius w wersji 3.61 od jakiegoś miesiąca. Wcześniej pracowałem na Adobe Premiere.
Mianowicie chodzi mi o usunięcie przeplotu z okna podglądu. Początkowo zainstalowałem Ediusa na laptopie z grafiką ati x700 i niby wszystko było ok (choć ciężko powiedzieć ze względu na mały wyświetlacz 15.4"). Lecz laptopa sprzedałem i zainstalowałem ediusa na stacjonarnym. Mam kartę graficzną ati x1950pro, choć wątpię, że to wina karty.
I jeszcze jedna uwaga, zauważyłem, że jak obraz zgrywałem z kamery Sony Vx2100, to na podglądzie jest przeplot, natomiast mam materiały zgrywane jakimś prostym Samsungiem, to nie ma nich przeplotu (można wyłączyć we właściwościach klipu).
Materiały zgrywam w Adobe Premiere.
Pedantem nie jestem i od biedy może to być, ale chciałbym wiedzieć o co z tym chodzi.
Czy jest na to jakiś sposób?
Pozdrawiam.
|
piątek, 4 maja 2007, 08:13 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|