Funkcja -zapisz kopię- w programie Photoshop narobiła sporo zamieszania

Funkcja -zapisz kopię- w programie Photoshop  narobiła sporo zamieszania

W ostatnim czasie użytkownicy komputerów Mac i Photoshopa mogli zauważyć zmianę w działaniu jednej z podstawowych funkcji każdej aplikacji - funkcji Zapisz jako. Zmiana wprowadzona wraz z majową aktualizacją do wersji 22.4 sprawiła, że wielu użytkowników Photoshopa zamiast mieć łatwiej podczas pracowania z programem, pomyślała, że coś jest nie tak z ich aplikacją.


Aktualizacja Photoshopa, która zirytowała użytkowników

W niedawno udostępnionej aktualizacji firma Adobe dodała nową funkcję zapisywania o nazwie "Zapisz kopię", która jest obecna obok tradycyjnych poleceń Zapisz i Zapisz jako, które były dostępne w oprogramowaniu właściwie od początku jego istnienia. Adobe chwali się nową funkcją, podkreślając w swoich oficjalnych komunikatach, że daje ona dostęp użytkownikom do bezpośredniego zapisu kopii swojej pracy. Domyślnie dzięki tej funkcji możliwe jest szybkie zapisanie kopii zapasowej, która jednocześnie nie będzie nadpisywała dotychczasowych efektów pracy.

Dostęp do pełnej treści serwisu www.SwiatObrazu.pl jest bezpłatny - wymagane jest jednak zalogowanie do serwisu. Logowanie wymagane jest również do dodawania komentarzy.

Rejestracja 

dla nowych użytkowników

 

Jeżeli jeszcze nie jesteś zarejestrowany, zapraszamy do wypełnienia krótkiego formularza rejestracyjnego.

 

 

Logowanie 

dla użytkowników SwiatObrazu.pl

 

E-mail: 

 

Hasło:  

 

Zapomniałeś loginu lub hasła?

Problemy z logowaniem

 

DLACZEGO WARTO SIĘ ZAREJESTROWAĆ DO SERWISU SWIATOBRAZU.PL?

Przy pierwszej rejestracji otrzymasz od nas powitalny prezent: Pełną wersję podręcznika "Świat barw w fotografii cyfrowej".

A poza tym otrzymujesz bezpłatny stały dostęp do:

  • wszystkich artykułów opublikowanych w serwisie swiatobrazu.pl;
  • mechanizmów galerii swiatobrazu.pl
  • forów dyskusyjnych;
  • prezentów dla zarejestrowanych Czytelników;
  • codziennego newslettera informacyjnego;
  • swojego profilu osobistego, w którym będziesz mógł zarządzać galeriami, komentarzami, zdjęciami w konkursach itp.

Czas rejestracji - ok. 1 min.

Uwaga

Podczas rejestracji nie zbieramy żadnych szczegółowych danych personalnych i teleadresowych. W każdej chwili możecie usunąć trwale i bezpowrotnie dane dotyczące Waszego konta i zrezygnować ze statusu zarejestrowanego Czytelnika i wszystkich usług bezpłatnych swiatobrazu.pl. Przed rejestracją prosimy o zapoznanie się z regulaminem