Przepis na zdjęcie Olympusa: Przygotowania do fotografii kulinarnej

Przepis na zdjęcie Olympusa: Przygotowania do fotografii kulinarnej

Dlaczego fotografujemy jedzenie? Odpowiedź na to pytanie wydaje się oczywista. Chcemy przekazać nasze emocje. Emocje, które wywołuje apetycznie wyglądająca potrawa, uczucie przyjemności smakowania i jedzenia. Mało kto świadomie zdaje sobie sprawę, że odczuwanie smaku jest ściśle związane, a wręcz uzależnione od bodźców wzrokowych. Przeprowadzono następujący eksperyment. Ochotnikom podawano do spróbowania galaretkę o smaku cytrynowym w kolorze czerwonym. Badani za każdym razem byli przekonani, że ma smak malinowy lub wiśniowy, wykluczając cytrynowy. Zdjęciem jedzenia możemy wywołać uczucia pozytywne lub negatywne.

Strona 3



Dostęp do pełnej treści serwisu www.SwiatObrazu.pl jest bezpłatny - wymagane jest jednak zalogowanie do serwisu. Logowanie wymagane jest również do dodawania komentarzy.

Rejestracja 

dla nowych użytkowników

 

Jeżeli jeszcze nie jesteś zarejestrowany, zapraszamy do wypełnienia krótkiego formularza rejestracyjnego.

 

 

Logowanie 

dla użytkowników SwiatObrazu.pl

 

E-mail: 

 

Hasło:  

 

Zapomniałeś loginu lub hasła?

Problemy z logowaniem

 

DLACZEGO WARTO SIĘ ZAREJESTROWAĆ DO SERWISU SWIATOBRAZU.PL?

Przy pierwszej rejestracji otrzymasz od nas powitalny prezent: Pełną wersję podręcznika "Świat barw w fotografii cyfrowej".

A poza tym otrzymujesz bezpłatny stały dostęp do:

  • wszystkich artykułów opublikowanych w serwisie swiatobrazu.pl;
  • mechanizmów galerii swiatobrazu.pl
  • forów dyskusyjnych;
  • prezentów dla zarejestrowanych Czytelników;
  • codziennego newslettera informacyjnego;
  • swojego profilu osobistego, w którym będziesz mógł zarządzać galeriami, komentarzami, zdjęciami w konkursach itp.

Czas rejestracji - ok. 1 min.

Uwaga

Podczas rejestracji nie zbieramy żadnych szczegółowych danych personalnych i teleadresowych. W każdej chwili możecie usunąć trwale i bezpowrotnie dane dotyczące Waszego konta i zrezygnować ze statusu zarejestrowanego Czytelnika i wszystkich usług bezpłatnych swiatobrazu.pl. Przed rejestracją prosimy o zapoznanie się z regulaminem